Archief

Badminton: VELO dubbels kansrijk op NK

Tijdens het Nederlands Kampioenschap in het Topsportcentrum in Almere hebben een aantal spelers van Van Zundert/VELO kans op het behalen van een medaille. In het enkelspel heeft de Wateringse ploeg geen enkele troef meer.

Alex Vlaar werd in de kwartfinale van het herenenkelspel uitgeschakeld. De speler van Van Zundert/VELO verloor van de nummer twee van de plaatsingslijst Mark Caljouw. Vlaar verloor in twee games met 21-14 en 21-13. De nummers één tot en met vier van de plaatsingslijst plaatsten zich voor de halve finale.

Jim Middelburg heeft zich samen met zijn partner Russell Muns geplaats voor de halve finale van het herendubbelspel. Middelburg en Muns wonnen in de kwartfinale van het koppel De Ruijter en Hilbink in twee games: 21-12 en 21-14. In de halve finale speelt het als derde geplaatste koppel tegen Kweekel en Wijers.

In het damesdubbel wisten Myke Halkema en Imke van der Aar zich ook te plaatsen voor de halve finale. De twee speelsters van VELO vormen geen dubbel tijdens dit NK. Van der Aar en haar partner Debora Jille zijn als derde geplaatst en spelen voor een plaats in de finale tegen het duo Van der Hoeven en Lups. In de kwartfinale wonnen Van der Aar en Jille in twee games van Knuth en Van Wijk (22-20, 13-21 en 21-11).

Het duo Halkema speelt met Ilse Vaessen is als vierde geplaatst en speelt in de halve finale tegen de nummers één van de plaatsingslijst Seinen en Tabeling. Halkema en Vaessen wonnen in de kwartfinale van Van Soerland-Trouerbach en Van de Wal (21-7, 19-21 en 21-6).

Het als derde geplaatste koppel Jim Middelburg en Myke Halkema spelen de halve finale van het gemengd dubbel tegen de nummers één van de plaatsingslijst Tabeling en Seinen. Middelburg en Halkema wonnen in de kwartfinale van Li en Debora Jille (21-14 en 21-12).

Imke van der Aar en haar partner Jelle Maas haalden eveneens de laatste vier. Het als derde geplaatste koppel speelt voor een plaats in de finale tegen de nummers twee van de plaatsingslijst Ruben Jille en Tabeling. Van der Aar en Maas wonnen in de kwartfinale van Kruijt en Bommeleyn (21-18 en 21-18).

De halve finales worden zondagmiddag gespeeld.

Categorieen:
Wateringen Sport