Archief

Van der Tak: "In gesprek over andere naam WOW"

De naam 'WOW' (World of Westland), die gegeven is aan het project Greenport Horti Campus, gaat wellicht verdwijnen. Burgemeester Sjaak van der Tak zei vrijdagochtend op WOS Radio in gesprek te zijn met de betrokken organisaties van het kennis- en innovatiecentrum over een meer passende naam.

"Bij WOW denk je niet gelijk aan een school of aan een campus", aldus Van der Tak, die in zijn nieuwjaarstoespraak al zijn onvrede over de naam uitsprak. "Wel blijft de huidige naam sowieso gelden tot aan de opening van het gebouw."

Over suggesties voor een nieuwe naam wilde de burgervader nog niets kwijt. Wel liet hij in de nieuwjaarstoespraak zijn eigen voorkeur al doorschemeren: Westland Hortivalley Centre.

Het schoolgebouw, dat gebouwd wordt op het terrein tegenover Royal FloraHolland in Honselersdijk, moet uiteindelijk een plek geven aan studenten die zich bezighouden met de tuinbouw op zowel mbo-, hbo-, als wetenschappelijk niveau. Vanaf volgend schooljaar moeten de eerste leerlingen daar lessen gaan volgen. Ook de Demokwekerij, nu nog gevestigd aan de Zwethlaan in Honselersdijk, krijgt een plekje op het terrein.