Archief

In het OchtendMagazine: Val op, Val af gestart en de was doen bij een tankstation

In het OchtendMagazine op WOS Radio vanmorgen onder andere aandacht voor een toko in 's-Gravenzande. De toko was dinsdagavond te zien in het programma de Smaakpolitie op SBS6. Volgens presentator Rob Geus is het de smerigste keuken die hij in de geschiedenis van het programma gezien heeft. Geus: "Ik ben niet bevoegd om keukens te sluiten en dat wil ik ook niet, maar ik heb deze horecaondernemer toch heel dringend geadviseerd de zaak te sluiten totdat alles goed is schoongemaakt." In het OchtendMagazine blikten we erop terug. Maar we hadden ook aandacht voor wél gezond eten.

Val op, Val af gestart, kinderen strijden tien weken tegen de kilo's

Voor 35 Westlandse kinderen staan de komende tien weken in het teken van afvallen, afvallen en nog eens afvallen. Het jaarlijkse project 'Val op, Val af' van Vitis Welzijn is woensdagavond weer gelanceerd. De kinderen zijn onderverdeeld in vier kernen, die onderling proberen zoveel mogelijk kilo's kwijt te raken. De deelnemers krijgen drie keer per week gratis sport aangeboden in de eigen kern. "Het gaat om een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en sporten. Het leuke staat voorop en er ontstaan zelfs vrienschappen!", zei Karin Scholtes van Vitis Welzijn donderdag op WOS Radio. De winnende kern wint een dagje uit naar Corpus in Oegstgeest, waar je een reis door het menselijk lichaam kunt maken.



Tanken en je kleding wassen steeds vaker mogelijk in de regio

Bij steeds meer tankstations kan je je kleding laten wassen. Bij het tankstation aan de koningin Julianaweg in 's-Gravenzande wordt deze week ook een wascentrale geopend. Er staan grote wastrommels waar wel 18 kilo wasgoed in kan. "Veel mensen gebruiken de wasmachines om dekbedden, vloerkleden, of paarden- en hondenkleden te wassen. Alles wat je niet in je eigen wasmachine wil of kan wassen kun je hier brengen," zegt Mary Boers van het tankstation in 's-Gravenzande.



Hoe staat het met de goede voornemens?

Afvallen, meer gaan sporten en meer tijd aan je familie besteden; het zijn voorbeelden van goede voornemens waar velen van ons een maand geleden vol van waren. Hoe staat het na een maand met de goede voornemens? Hoe kunnen we het gezonde leven makkelijker volhouden? Lijfstijldiëtiste Marjolein van Dop geeft tips.



Kom in de Kas postzegels worden gepresenteerd

Kom in de Kas wordt dit jaar voor de veertigste keer gehouden. Om dat te vieren zijn er drie speciale Kom in de Kas postzegels verschenen. De postzegels worden vanavond bij de postzegelvereniging in Monster gepresenteerd. Op de zegels zijn prachtige producten die in de kassen gekweekt worden afgebeeld.



Feest in theater De Naald!

WestlandTheater De Naald is begin deze week uitgeroepen tot het beste kleine theater van Nederland. Door de drukte hebben de medewerkers nog geen tijd gehad om het winnen van de theaterprijs met taart te vieren. Dat deden ze woensdagmorgen met al het personeel. Directeur Nico Baars sneed zelf de taart aan. Er was taart, dus wij waren erbij.



De vrijwilligersvacatures van de week

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Elke week zet Sophie de Backer drie vacatures centraal. Meer info vind je op www.vitiswelzijn.nl.



Duurzaamheid in Midden-Delfland: zuivel uit de buurt bespaart brandstof

Er komt een duurzaamheidsmarkt in Schipluiden. Allerlei ondernemers die duurzame artikelen en diensten aanbieden, zijn present op de markt. Ook producten van eigen bodem komen aan bod. Gemma van Winden-Tetteroo vertelt er over.



Omwonenden opgelucht: Kruisbroekweg dicht voor vrachtverkeer

Vrachtverkeer is vanaf maandag niet meer welkom op de Kruisbroekweg in Naaldwijk. Het vrachtwagenverbod is een lang gekoesterde wens van omwonenden. Zij ervaren geluidsoverlast. Wethouder Meijer wilde pas een vrachtwagenverbod afkondigen als de Verlengde Veilingroute af is, maar dat duurt nog zeker anderhalf jaar. Nu zijn er toch mogelijkheden gevonden om het verbod af te kondigen. Maandagochtend nog voor de ochtendspits plaatsen gemeentewerkers de verbodsborden.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio



Poll

Bij steeds meer tankstations in de regio kan je nu ook de was laten doen. Welke faciliteiten zou je nog meer willen zien bij een tankstation?