Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Extra bushalte in Den Hoorn'

Als het aan het college van B en W van de gemeente Midden-Delfland ligt, wordt er een nieuwe bushalte geplaatst bij de kruising N468/Rijksstraatweg in Den Hoorn. Dit moet een alternatief worden voor de halte 'Manege', die in de vervoerplannen van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag, na de realisatie van de Zuidhoornseweg, niet meer wordt aangedaan door buslijn 33.

Het college heeft een voorlopige reactie op de vervoerplannen klaarliggen, die nog aangevuld wordt met zienswijzen van bewoners. Uit de reactie blijkt, dat het college grotendeels instemt met de voorgestelde wijzigingen in het openbaar vervoer. Tijdens de raadsinformatiebijeenkomst van 8 februari wordt het onderwerp ook besproken met de raadsleden.

Andere wijzigingen

Als de Zuidhoornseweg gereed is, zal buslijn 32 (Naaldwijk-Delft) voortaan via die weg rijden. Daardoor wordt de bushalte 'Schoolstraat' de enige opstapmogelijkheid in Den Hoorn. Het realiseren van nieuwe haltes langs de Zuidhoornseweg blijkt binnen de huidige plannen van de gemeente nog niet mogelijk.

Lijn 37 (Den Haag-Den Hoorn-Delft) maakt na het gereedkomen van de Zuidhoornseweg gebruik van de nieuwe busbaan door de Hooipolder en de nieuwe halte 'Hooipolderweg'. De gemeente gaat er vanuit, dat het gereedkomen van de vrijliggende busbanen en de gebiedsontwikkelingen op termijn leiden tot frequentieverhoging op die route.

Hoekse Lijn

Het openbaar vervoer in de regio gaat op de schop vanwege de komst van de metro op de Hoekse Lijn. Omdat de metro vaker en sneller rijdt dan de trein, worden de reistijden korter. Verwacht wordt dat reizigers hierdoor andere routes nemen.

Zienswijzen

Tot en met 8 februari kunnen inwoners hun eigen reactie geven op de voorstellen. De gemeente zegt redelijke voorstellen zoveel mogelijk in de gemeentelijke zienswijze te zullen verwerken. Tijdens de commissievergadering van 14 februari wordt het concept van die zienswijze besproken met de raad.