Archief

Tóch alcohol op Westlands Sportgala

Bezoekers van het Westlandse Sportgala in Naaldwijk kunnen straks (dinsdagavond) na afloop gewoon een drankje aan de bar bestellen. Wethouder El Mokaddem kondigde vorige week een 'drooglegging' van het evenement aan, maar daar is dus niets van waar.

"De wethouder wilde een discussie losmaken over alcoholgebruik, met name onder jongeren. En dat is gelukt", laat een gemeentewoordvoerder weten. Sportwethouder El Mokaddem meldde zojuist in zijn speech dat de tap open gaat voor mensen die daar behoefte aan hebben. Hij hoopt wel dat de discussie over drankgebruik voorlopig aanhoudt.

Verder zal het Westlands college van B en W als voorbeeld geen alcoholische dranken nuttigen. Ook aan jongeren onder de 18 jaar wordt, zoals de wet voorschrijft, geen alcohol geschonken. Het college laat aan bezoekers zelf over of ze wel of geen drankje nemen.

Oppositiepartij LPF Westland en coalitiepartij GemeenteBelang Westland roerden zich maandag in de discussie. Zij riepen in een brief aan burgemeester Van der Tak op af te zien van een drooglegging van het gala. Ze sluiten een nadere discussie over de zaak in de raadcommissie Bestuur niet uit.