Archief

Westland: 150.000 euro voor vervangen sporttoestellen

De gemeente Westland wil voor 150.000 euro afgekeurde sporttoestellen in sporthallen en gymzalen vervangen. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad dat bedrag beschikbaar te stellen, hoewel daarvoor in de gemeentebegroting geen budgetten zijn opgenomen.

Ondanks dat de gemeente exploitant Optisport betaalt voor de gymlessen in de Westlandhal in 's-Gravenzande en Vreeloo in De Lier, is afgesproken dat de gemeente opdraait voor de kosten van de vervanging van de gymtoestellen. Voor beide sporthallen gaat het om in totaal 85.000 euro. Voor vijf gemeentelijke gymzalen in 's-Gravenzande, Heenweg, Naaldwijk en Wateringen moet voor in totaal 65.000 euro nieuwe toestellen worden aangeschaft.

De gemeente heeft tot nu toe geen gelden gereserveerd voor de vervanging. Omdat de overeenkomst met Optisport eind dit jaar afloopt en besloten is de sporthalexploitatie voor een termijn van 20 jaar te gaan aanbesteden, wil het college de waarde van de nieuwe toestellen inbrengen bij die aanbesteding. Dat voorkomt kapitaalvernietiging bij de gemeente. Ook wordt onderzocht op welke manier er gereserveerd kan worden voor toekomstige vervanging van toestellen in de gymzalen.