archieffoto Paul Vis 1

Zaalhandbal heren: Quintus 2 wint, DIOS verliest

De reserves van Quintus blijven in het spoor van koploper BFC, maar streekgenoot DIOS is na de winst van de tweede periodetitel van streek en verloor weer. Het derde team van Quintus handhaafde zich als koploper.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus blijven in de achtervolging op koploper BFC. DIOS kan de titelaspiraties in de koelkast zetten na de vierde nederlaag op rij. Quintus won in de Eekhouthal van het derde team van Fiqas/Aalsmeer. Makkelijk ging het niet voor de Heulse ploeg. Na de eerste helft keek de thuisploeg tegen een 12-13 achterstand aan. Na de pauze werkte Quintus hard en wist het een 22-19 overwinning uit het vuur te slepen. De achterstand op BFC blijft drie punten. In de strijd om de derde periode staat Quintus twee punten achter op de koplopers BFC en Snelwiek.

DIOS kon in het Albeda Collega tegen Snelwiek net geen punt pakken. De Rotterdammers zijn overigens de laatste wedstrijden goed op dreef en zijn op weg naar een plaats in de nacompetitie. Na ruim een kwartier spelen leidde DIOS nog met 7-6, maar voor de pauze volgde een periode van ruim tien minuten waarin de ploeg uit Den Hoorn niet tot score kwam. Snelwiek leidde halverwege met 16-11. Na de pauze vocht DIOS zich terug in de wedstrijd. Snelwiek leidde nog wel met 24-20, maar daarna kwamen de bezoekers sterk terug. Na een 26-26 tussenstand ging het bij DIOS fout in de afwerking. Snelwiek profiteerde met enkele break-outs. De Rotterdammers wonnen met 30-28 en zijn op gelijke hoogte gekomen met DIOS en Nieuwegein. Het verschil met de koploper bedraagt vijf punten. Frank Koole was het meest trefzeker met negen doelpunten.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus blijven koploper. In de Eekhouthal won Quintus van het derde team van Hercules. Na een 12-13 achterstand bij rust won de Heulse ploeg met 30-22. De voorsprong op streekgenoot Hellas bedraagt nu drie punten. De Haagse ploeg heeft twee wedstrijden minder gespeeld.