Zaalhandbal dames: VELO behaalt belangrijke overwinning

VELO is bezig om zich veilig te spelen in de tweede divisie. De Wateringse ploeg won een belangrijke wedstrijd. Schipluiden en de reserves van Westlandia konden het niet bolwerken tegen hun directe tegenstanders.

Aan de Noordweg heeft Veneco/VELO een belangrijke overwinning behaald in strijd om lijfsbehoud. Directe concurrent Dongen werd met een nederlaag naar Noord-Brabant gestuurd. Velo nam door een 32-27 overwinning revanche op de nederlaag in de eerste wedstrijd in en tegen Dongen (21-30). Velo heeft nu 15 punten en dat zijn er evenveel als Verburch en AES Arnhem. De voorsprong van deze ploegen op de nummer elf bedraagt negen punten.

Schipluiden weerde zich goed tegen Heerle. Alleen na 60 minuten handbal stond de ploeg in de Postkogekohal zonder punten. In de eerste helft kon Schipluiden leunen op een goede verdediging en ging het rusten met een 8-7 voorsprong. Na de pauze had Heerle een antwoord op de dekking van de thuisploeg. Aanvallend ging het moeizamer bij Schipluiden en moest het toch de winst laten aan Heerle. De bezoekers wonnen met 19-14. Volgende week komen de reserves van Westlandia op bezoek in Schipluiden.

De reserves van WPK/Westlandia leden in sporthal De Pijl een nederlaag tegen NEA. De bezoekers uit Ouderkerk aan den Amstel zijn bijna veilig door de 29-23 overwinning. Het verschil van de nummer acht op nummer negen Westlandia is nu drie punten. De Naaldwijkse ploeg heeft drie punten meer dan Schipluiden (tiende) en zes punten meer dan ROAC (elfde). Westlandia heeft nog enkele punten nodig om veilig te zijn. In ieder geval spelen NEA, ROAC, Schipluiden en Westlandia nog tegen hekkensluiter DWS en tegen deze ploeg moet ieder toch de volle winst kunnen pakken.