Archief
Valto 5

Valto 5

Zaalkorfbal: CKC Maassluis houdt druk op koploper

CKC Maassluis is klaar voor de topper tegen RWA van volgende week. Beide ploegen zijn in vorm en het verschil bedraagt twee punten in het nadeel van CKC Maassluis. Valto won weer en ODO haalde ook twee punten binnen. Dijkvogels verloor wederom.

Eerste klasse E

Valto is bezig om zich tijdig veilig te spelen. De Lierse ploeg won voor de vijfde keer op rij. In sporthal Watergoor in Nijkerk werd de plaatselijke trots Sparta Nijkerk met 21-12 verslagen.

Tweede klasse E

Dijkvogels heeft de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Velocitas verloren. De Westlandse ploeg zag de bezoekers met een 21-12 uit het Westland vertrekken. Volgende week wacht het treffen tegen koploper Futura. Bij een eigen nederlaag en winst van VZOD degradeert Dijkvogels drie wedstrijdronden voor het einde naar de derde klasse.

Tweede klasse G

ODO heeft zich bijna verzekerd van klassenbehoud. De Maaslandse formatie won in de WION-hal van de naamgever van de hal. ODO had na de eerste helft een 7-6 voorsprong. Hekkensluiter WION verloor met 16-14 en dat was al weer de zevende nederlaag van het seizoen. Loraine Ammerlaan was topscorer met vier treffers. ODO staat tweede op de ranglijst en dat is de hoogste positie in het zaalseizoen tot nu toe.

ONDO heeft twee belangrijke punten behaald. In Vlaardingen won de 's-Gravenzandse formatie met 26-23 van fusieclub sc Twist. Door de overwinning is ONDO op gelijke hoogte gekomen met sc Twist en Kinderdijk. Deze drie ploegen staan op een gedeelde vijfde plaats. Vriendenschaar heeft één punt meer. Deze vier ploegen gaan in de resterende wedstrijdronden uitmaken welke ploeg samen met WION gaat degraderen en welke drie ploegen tweedeklasser blijven.

Tweede klasse H

CKC Maassluis houdt druk op koploper RWA. Beide ploegen wonnen wederom en het verschil bedraagt nog steeds twee punten. Komende zaterdag kan de competitie beslist worden in het voordeel van RWA. De Rotterdammers komen op bezoek bij CKC Maassluis. Bij winst wordt het verschil vier punten in het voordeel van RWA en met dan nog drie wedstrijden te spelen is de beslissing gevallen. Mocht CKC Maassluis winnen dan wordt het slot nog spannend. Mochten beide ploegen gelijk eindigen na 14 wedstrijden, dan volgt een beslissingswedstrijd. CKC Maassluis won overigens met 25-22 van ACKC.