foto Leo de Jong WOS Media

Zaalhandbal heren: Westlandia wint op karakter

Westlandia won eindelijk weer eens na drie nederlagen op rij. Tegenstander Heerle werd op karakter verslagen. Quintus verloor de voorlaatste thuiswedstrijd tegen BEVO.

Bene-League

Koornneef W&S/Quintus heeft de voorlaatste thuiswedstrijd in dit Bene-League seizoen afgesloten met een nederlaag. Over drie weken sluit de Heulse ploeg in de Eekhouthal af tegen Fiqas/Aalsmeer. Hier tussendoor staan nog ontmoetingen met Tongeren en Hasselt op het programma.

Tegenstander Targos BEVO heeft de punten nodig om zich te kwalificeren voor één van de twee play-offs poules. Zeker is dat Quintus het in een poule uitkomt tegen OCI/Lions. De andere twee ploegen zullen in de komende weken bekend worden.

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een 4-4 tussenstand liep BEVO uit naar een voorsprong van vier treffers (5-9). Quintus kwam terug en bij het ingaan van de rust was de stand 11-12in het voordeel van de ploeg uit Panningen. Na de pauze liep BEVO langzaam weg bij de thuisploeg en was de grootste marge zes treffers (18-24). De voorsprong van BEVO kwam niet meer in gevaar en de ploeg uit Panningen won met 31-26.

Na drie wedstrijden zonder overwinning volgde voor WPK/Westlandia een tweepunter op karakter. In sporthal De Pijl stond het treffen tegen Heerle op het programma. De Naaldwijkse ploeg had te maken met een aantal blessures. Al snel in de wedstrijd kreeg Thijs Groenewegen rood en kreeg Djon van Eijk last van zijn hamstring. Terry Zuijderwijk kreeg een beuk op zijn neus, wat flink bloedde. In de rust is gewerkt aan herstel van de topscorer. Na de pauze nam Zuijderwijk wraak met zes treffers. Westlandia speelde op karakter en leidde halverwege de wedstrijd met 13-12. In de tweede helft liep Westlandia uit naar een 30-23 overwinning. Zuijderwijk scoorde uiteindelijk 10 keer. Keeper Ivo Lockhorst was veelvuldig een sta in de weg voor de tegenstander Heerle.