Archief

In het OchtendMagazine: Bert Kuizenga over De Pitch en volkszanger zingt twaalf uur lang

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met presentator Bert Kuizenga. We blikten vooruit op twee bijzondere acties en we spraken een slachtoffer van een airbag diefstal.

Bert Kuizenga blikt vooruit op tweede seizoen De Pitch

De Pitch is terug! In het televisieprogramma zijn bestaande of startende ondernemers uit de regio te zien, die op zoek zijn naar kapitaal. In het nieuwe seizoen zien we nieuwe plannen van jonge en ervaren ondernemers. Zij pitchen hun plan aan een jury met jarenlange ervaring in ondernemerschap. Zijn zij bereid als eerste mee te gaan met het plan? De juryleden zijn namelijk de eerste investeerders van de crowdfunding. Daarna kan heel de regio meedoen. We blikken vooruit met presentator Bert Kuizenga.



Sing4Air: Koos Janssen zingt twaalf uur lang

Skate4air-Westland organiseert Sing4Air. De Poeldijkse volkszanger Koos Janssen gaat zaterdag in twaalf uur twaalf privé optredens verzorgen in twaalf kernen in Westland. Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte. We praten erover met organisator John Lipman.



Harold de Duivenman drinkt geen alcohol

Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. Het is de bedoeling dat het gesprek over de duivensport gaat, maar ook deze keer lukt het niet er een serieus gesprek van te maken.



KidzForKidz organiseert survival voor kinderen

Op het terrein van Westland Wil Vooruit wordt zaterdag de 'Kidz-Survival' gehouden. De organiserende stichting KidzForKidz wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. De ziekte komt weinig voor in Nederland, daarom is er weinig geld voor onderzoek. Het belooft een leuke, sportieve dag te worden.



Westlandse Jeannette den Boer wil 'Nexit' voorkomen

De Westlandse Jeannette den Boer is een beweging gestart om een uittreden van Nederland uit de Europese Unie te voorkomen. Ze doet dat omdat ze denkt dat een zogeheten 'Nexit' grote gevolgen zou hebben voor Nederlandse jongeren. De beweging heet No Nexit.



Uit acht auto's airbags gestolen in 's-Gravenzande

De afgelopen tien dagen is uit minimaal acht auto's in 's-Gravenzande de airbag gestolen. Dat meldt Politie Westland. De diefstallen werden gepleegd in de omgeving van de Vondellaan. De dieven hebben het niet voorzien op een bepaald merk. In deze reeks ging het onder meer om een Volkswagen, Chrysler, BMW en Peugeot.



Pianomuziek en meer in OpHodenpijl

Vlak voor het weekend bellen we altijd even met Merel Kester van OpHodenpijl in Schipluiden. Er is van alles te doen in het kerkje.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De bus die in de nacht van zaterdag op zondag vanuit Rotterdam via Naaldwijk en 's-Gravenzande naar Hoek van Holland rijdt, blijft bestaan. Vind je dat goed nieuws?