Archief

In het OchtendMagazine: Schaatsen in De Lier én in Oostenrijk

Vanmorgen in het OchtendMagazine onder andere aandacht voor schaatsen in De Lier én in Oostenrijk, reacties op het terugdraaien van de corso-plannen en vacatures voor vrijwilligers.

Westlanders schaatsen Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk

Ook dit jaar schaatsen verschillende regiogenoten de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Wij volgen vier Westlanders die de tocht vrijdag willen schaatsen. Ze zijn al aangekomen in Oostenrijk. We bellen met Jan Bol.



De ijsbaan is De Lier is alweer open!

Het heeft weer één nacht gevroren en dus is de ijsbaan in De Lier weer open. Verslaggever Diana de Bruijn ging kijken en ontmoette een fanatieke schaatser, die naar de Weissenssee wil.



Wat vinden we ervan dat de plannen voor het Corso zijn teruggedraaid?

Dinsdagavond werd bekend dat het Varend Corso toch niet naar Den Haag gaat. De Westlanddag blijft op zaterdag en Maassluis en Maasland worden wel aangedaan. Wat vinden we ervan?



Arne Weverling begon als 'groentje' aan wethouderschap

Arne Weverling stopt op 1 februari als wethouder van de gemeente Westland. In de gemeenteraadsvergadering blikte burgemeester Van der Tak terug op de begintijd van Weverling als wethouder, hoe hij als 'groentje' binnenkwam. Frank Rijneveen is beëdigd als wethouder.



De vrijwilligers-vacatures van de week

Vitis Welzijn heeft meer dan 500 vrijwilligers-vacatures. Elke week zetten we er een paar in de schijnwerpers. De vacatures zijn zeer uiteenlopend. Deze week wordt er onder andere iemand gezocht die de PR voor een feestweek wil verzorgen. Ook worden er amateurkoks gezocht.



Eindelijk kon er in geschaatst worden op natuurijs!

We hebben er lang op moeten wachten, maar er kon afgelopen zondag eindelijk geschaatst worden op natuurijs. Maar of het echt veilig was? Veel schaatsverenigingen raadden het af, toch waagden velen zich op het ijs. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo maakte een verslag.



Het regionieuws

Hildo Göbel presenteerde niet alleen het programma, hij las ook het regionieuws.