Archief
Weverling-links- en opvolger Rijneveen -foto-Fred van der Ende

Weverling-links- en opvolger Rijneveen -foto-Fred van der Ende

Rijneveen als opvolger wethouder Weverling gekozen

GBW-raadslid Frank Rijneveen wordt per 1 februari definitief wethouder van de gemeente Westland. Hij volgt partijgenoot Arne Weverling op. Vanwege zijn kansrijke kandidatuur voor het lidmaatschap van de Tweede Kamer wil Weverling zich volledig gaan bezighouden met de voorbereiding op de verkiezingen van 15 maart a.s.

De fractie van Westland Verstandig ("het gaat absoluut niet om de persoon Rijneveen") vond het onnodig om één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen het college van B en W nog aan te vullen met een nieuwe wethouder. De desbetreffende motie kreeg bijval van de LPF, maar werd door de meerderheid van de gemeenteraad niet gesteund. De daarna gehouden schriftelijke stemming over de benoeming van Rijneveen leverde 29 voor- en 7 tegenstemmers op.

De vrijkomende plaats in de fractie van GBW wordt opgevuld door de als raadslid terugkerende Dylan Otto.

'Geen kaas gegeten'

Van wethouder Weverling wordt op donderdag 2 februari feestelijk afscheid genomen in Themapark De Westlandse Druif in Monster. Burgemeester Van der Tak nam aan het einde van de raadsvergadering van dinsdagavond alvast een lichtvoetig voorschot. Toen hij acht jaar geleden aantrad, had Weverling nog geen kaas gegeten van gemeenteraad en een college van B en W, aldus Van der Tak.

"Je hebt toen binnen twee maanden het plan voor een nieuw gemeentehuis om zeep geholpen. Er ging een folder naar 43.000 huishoudens. Iedereen kon aangeven welk van de vier ontwerpen de voorkeur genoot. En wat zeiden de meeste mensen: we kiezen helemaal geen gemeentehuis!", bracht de burgemeester in herinnering.

"Maar het is nu toch een echte wethouder die ons verlaat. Hij is zelfs voorzitter van de wethoudersvereniging", aldus Van der Tak, die aankondigde dat ook de minister van Binnenlandse Zaken van de partij zal zijn bij het afscheid.

Categorieen:
Monster Westland Politiek