Archief

In het OchtendMagazine: Varend Corso niet naar Den Haag vanwege veiligheid en moet het ziekenhuis in Delft een klein beetje Westlands worden?

Het Varend Corso gaat toch niet naar Den Haag. Wat is de werkelijke reden dat de plannen zijn teruggedraaid? En waarom duiken zes Westlandse jongeren elke week de ijskoude zee in? En is het wellicht een idee om het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft een klein beetje Westlands te maken? We bespraken het in het OchtendMagazine.

Pleun van der Ende: "Corso-plannen teruggedraaid vanwege beveilingsissue"

Het Varend Corso gaat dit jaar nog niet naar Den Haag. Dinsdagavond is besloten dat voor dit jaar alles bij het oude blijft, zo blijkt uit de definitieve route die dinsdagavond op de website van het Varend Corso is geplaatst. Op vrijdag worden dus ook Maasland en Maassluis bezocht en zondag blijft Delft het vaardoel. Er was veel protest tegen de nieuwe plannen. Toch is dat volgens voorzitter Pleun van der Ende niet de belangrijkste reden om de plannen terug te draaien.



Westlanders volgen Wim Hof Methode en duiken de koude zee in

Zes Westlandse jonge mannen zijn de 'Wim Hof Methode' gaan oefenen. Elke week duiken ze het ijskoude water in. Ook doen ze ademhalingsoefeningen. Het zou erg gezond zijn. Marcel Solleveld legt uit waarom ze dit zijn gaan doen.



'Voedingsmevrouw Leonie' blikt vooruit op Val op, Val af

Op 1 februari gaat Val op, Val af weer van start. Westlandse jongeren worden op een enthousiaste manier begeleid om gezonder te gaan leven. We blikten vooruit met 'Voedingsmevrouw Leonie'.



Moet de schuld van de korenmolen in 's-Gravenzande worden omgezet in een gift?

Nu de 's-Gravenzandse korenmolen weer helemaal is opgeknapt, zijn de problemen nog niet voorbij. Na de val van de wieken in 2014 en de restauratie de jaren erna, is er een grote schuld overgebleven. Deze schuld is ontstaan door een lening van fondsen, de gemeente Westland en Kringloopwinkel Resell. Het bestuur van de molen is bezig om deze schulden om te zetten in een gift en de eerste partij is binnen.



Westlands Sportgala alcoholvrij: goed idee?

Sport en alcohol gaat slecht samen en daarom is besloten tijdens het Westlands Sportgala volgende week geen alcohol te schenken. Ouders zouden soms in sportkantines onder het oog van hun kinderen een meter bier bestellen. Door op het gala geen alcohol te schenken, wil de gemeente het goede voorbeeld geven. Wij bespraken het met een slijter.



Druk programma in Theater De Naald

Er staat weer van alles op het programma in WestlandTheater de Naald. Je kunt onder andere de jubileumvoorstelling van Speelman en Speelman gaan bekijken. Ook Jon van Eerd staat in De Naald. Kate van Elswijk vertelt erover én ze heeft goed op de kalender gekeken.



Het regionieuws

Hildo Göbel is vanmorgen niet alleen de presenator van het OchtendMagazine, hij leest ook het nieuws.



Poll: Stukje Westland in Delfts ziekenhuis?

Het is erg druk op de kraamafdelingen in ziekenhuizen in Amsterdam. Daarom moeten veel aanstaande moeders uitwijken naar een ziekenhuis in Amstelveen. Daar zijn ze niet blij mee, want dan komt er 'Amstelveen' in het paspoort van de baby te staan en geen 'Amsterdam'. Het ziekenhuis wil nu een klein stukje van het grondgebied van het ziekenhuis Amsterdams maken, zodat de kinderen toch in Amsterdam worden geboren. Veel baby's in onze regio worden geboren in het ziekenhuis in Delft. Moet er in het Reinier de Graaf ziekenhuis een klein stukje Westland komen om ervoor te zorgen dat er Westland in het paspoort van de baby's komt?