Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Wachttijd voor publiekbalie soms langer dan een week'

In het gemeentehuis in Naaldwijk zouden Westlandse burgers in de toekomst weer op goed geluk naar een loket moeten kunnen stappen. De raadsfractie van LPF Westland pleit hiervoor, omdat het nu in meerdere gevallen zou voorkomen, dat men pas na een week terecht kan bij de publieksbalie.

In schriftelijke vragen aan B en W stelt de fractie, dat zij in de afgelopen weken benaderd is door inwoners die een afspraak wilden maken voor het verlengen of aanvragen van een rijbewijs of paspoort. "Het maken van zo'n afspraak valt niet mee en duurde in meerdere gevallen acht werkdagen of meer. In de tijd van vóór de digitale afspraken moest je wel eens een half uurtje wachten, maar dat staat in geen verhouding tot de wachttijden die wij nu zien", stelt de LPF.



Nieuwe gemeentehuis

Bij de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis zou er volgens de LPF een balie moeten komen, waar mensen terecht kunnen die om welke reden dan ook geen afspraak hebben kunnen maken. Deelt het college dit idee? Verder wil de fractie weten, hoe lang volgens B en W de wachttijd mag zijn voor het maken van een afspraak. Vindt het college wachttijden van langer dan een week acceptabel?, vraagt zij zich af.



Sinds april 2013

Het alleen nog op afspraak terecht kunnen bij de publieksbalie van de gemeente Westland is op 1 april 2013 ingevoerd. Als redenen werden aangevoerd, dat ambtenaren hierdoor klantgerichter, sneller en efficiënter zouden gaan werken. Voor de burgers bood het de zekerheid van geen of zeer beperkte wachttijd op het afgesproken tijdstip.