Archief

In het OchtendMagazine: Speciale Kom in de Kas postzegel en record bij Hard-gaat-ie

In het OchtendMagazine blikken we vanmorgen terug op een weekend vol schaatsplezier. Ook werden er successen geboekt op de sportvelden. Verder onder andere aandacht voor veteranen en speciale postzegels.

Basisschool de Driemaster 'excellente school'

Basisschool de Driemaster in Hoek van Holland mag zich vanaf vandaag drie jaar lang een 'excellente school' noemen. De school ontving maandagmorgen het predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten. In totaal kregen 54 scholen in Nederland deze onderscheiding.

Verslaggever Diana de Bruijn bezocht de school voordat bekend werd of de school het certificaat behaald had. Het was spannend...



Sport: Westlandia wint in Haaksbergen

Westlandia heeft de uitwedstrijd tegen HSC'21 in winst omgezet en behoudt daardoor de tweede plaats op de ranglijst. Op sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen incasseerde de Naaldwijkse ploeg voor de achtste keer dit seizoen geen tegentreffer. Maar er waren meer sporten. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat ons bij.



Schaatsbanen weer geopend, bezoekersrecord in De Lier

De schaatsbanen in De Lier en Schipluiden zijn maandag, zo lang het ijs goed is, geopend. Dat laten de ijsverenigingen desgevraagd weten aan WOS Media. Hoe lang de ijspret nog duurt is de vraag, de temperatuur stijgt maandag naar maximaal 5 graden Celsius en in de nacht van maandag op dinsdag vriest het niet of nauwelijks. Zondag had de ijsbaan in De Lier overigens een bezoekersrecord te pakken met zo'n 4.000 schaatsliefhebbers.



Speciale Kom in de Kas postzegels

Dit jaar wordt Kom in de Kas voor de veertigste keer georganiseerd. Ter gelegenheid hiervan brengt Post NL een speciale set postzegels uit. De eerste set werd op 18 januari uitgereikt door Klaas Keizer, de voorzitter van postzegelvereniging Monster. Hij reikte de zegels uit aan Aad van der Wildt, landelijk de voorzitter van Kom in de Kas.



Bijeenkomsten voor veteranen

In het Westland gaat een groepje veteranen elke laatste vrijdag van de maand een bijzondere bijeenkomst voor veteranen organiseren. Aanstaande vrijdag wordt een bijeenkomst georganiseerd bij Hooge Hasta in Naaldwijk.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Verschillende partijen in de gemeenteraad van Westland willen dat de lening van ongeveer 75.000 euro van de gemeente aan de 's-Gravenzandse korenmolen omgezet wordt in een gift. De korenmolen had het geld nodig om de molen te restaureren nadat een storm begin 2014 de wieken van de molen afbrak.

Wat vind jij?