Archief
foto Stefan van Eijk WOS Media

foto Stefan van Eijk WOS Media

Belangrijke overwining badmintonners VELO op Almere

De spanning in de top van de eredivisie is te snijden. Welke ploeg gaat zich rechtstreeks plaatsen voor de finale om het Nederlands kampioenschap en welke twee ploegen gaan in de halve finale uitmaken wie ook in de finale uit gaat komen.

Regerend landskampioen Van Zundert/VELO heeft de maximale score weten te halen uit het dubbelweekend. Voor het eerst dit seizoen won de Wateringse formatie van AViAir Almere, nadat een dag eerder Duinwijck was verslagen. Beide keren won VELO met 5-3.

Volgende week wordt de laatste ronde gespeeld. VELO en Almere hebben evenveel wedstrijdpunten (35) en DKC volgt op één punt. Deze drie ploegen gaan uitmaken wie de nummers één en twee worden. VELO sluit af tegen streekgenoot DKC. Almere speelt tegen Amersfoort en heeft op papier de gemakkelijkste opgave, want de vorige editie werd 6-2 voor Almere. DKC en VELO ontlopen elkaar niet veel. Eindigen twee ploegen gelijk op de eerste plaats dan gaan de rekenmeesters aan het werk.

In de VELO-hal openden Jim Middelburg en Alex Vlaar met een nederlaag in drie games tegen Khodabux en Hall. Imke van der Aar en Myke Halkema wonnen hun dubbel van Vaessen en Van der Hoeven. Dit gebeurde in twee games.

VELO legde de basis van de overwinning in de enkelspelen. Vlaar versloeg in drie games van Nottelman. Van der Aar won in twee games van Van der Hoeven. Lisa Khoeblal-Malaihollo versloeg in twee games Sibbald. Alleen Rowan Scheurkogel verloor zijn single. Mahmoud won in drie games.

De mixdubbels leverden voor beide verenigingen een punt op. Middelburg en Halkema wonnen in twee games van Khodabux en Djajawasito. Ewout Beukers en Khoeblal-Malaihollo verloren in twee games van Hall en Vaessen.

Categorieen:
Wateringen Sport