Archief

Zaalkorfbal: ONDO behaalt belangrijke punten

ONDO pakte twee belangrijke punten. Valto won wederom en CKC Maassluis houdt druk op de koploper. ODO verloor van een titelkandidaat. Dijkvogels moet gaan vrezen voor degradatie.

Eerste klasse E

Voor de derde keer op rij heeft Valto een overwinning geboekt en lijkt zich langzaam veilig te spelen in een zware competitie. Valto maakte het zich zelf moeilijk tegen DES. De Lierse ploeg leidde in sporthal Vreeloo na de eerste 30 minuten met 12-5. Na de pauze kwam DES langzaam terug en het werd een spannende slotfase. Toch wist Valto de voorsprong vast te houden en won met 21-19. Valto staat nu vierde op de ranglijst.

Tweede klasse E

Met nog vijf wedstrijden te gaan lijkt het doek van Dijkvogels bijna te vallen. In eigen sporthal ontving Maasdijk nummer zes VZOD. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand aan het duel drie punten. Dit gat wist Dijkvogels niet te dichten, sterker het verschil werd vergroot naar vijf punten. VZOD won met 16-14. De komende twee wedstrijden speelt Dijkvogels tegen Futura en Velocitas. Beide ploegen zijn titelkandidaat.

Tweede klasse G

ODO heeft ook de tweede wedstrijd tegen titelkandidaat DVS'69 verloren. In sporthal De Hofstede waren de bezoekers duidelijk de sterkste ploeg. Verdedigend zat het bij ODO niet dicht. DVS'69 wist hier van te profiteren en verstevigde de koppositie door een 26-19 overwinning. De ruststand was 12-9 voor de bezoekers. ODO blijft in ieder geval wel derde op de ranglijst.

ONDO heeft twee belangrijke punten gepakt in strijd om lijfsbehoud. In de Westlandhal won de thuisploeg met 16-13 van WION. Na zes speeldagen op de zevende plaats te hebben gebivakkeerd, stijgt ONDO naar plaats zes en deelt het deze plaats met Kinderdijk. Vriendenschaar en Twist hebben twee punten meer. Twist is volgende week de tegenstander van ONDO.

Tweede klasse H

CKC Maassluis houdt de druk op koploper RWA. Beide ploegen wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. CKC Maassluis ontving in de Olympia sporthal Korbatjo en won eenvoudig. De ruststand was 15-5 in het voordeel van de thuisploeg. CKC Maassluis behaalde door een 28-18 overwinning de vijfde tweepunter op rij. Over twee weken ontvangt CKC Maassluis koploper RWA.

Categorieen:
Maasdijk Maassluis Sport