Archief
Healthy Team

Healthy Team

Jutta Leerdam pakt zilver in Collalbo

Schaatsster Jutta Leerdam heeft op overtuigende wijze een zilveren medaille veroverd bij de World Cup-wedstrijden voor junioren in het Italiaanse Collalbo. De 18-jarige 's-Gravenzandse pakte die medaille zaterdagochtend op de 1.000 meter.

Uiteindelijk kwam Leerdam slechts vierhonderdste van een seconde te kort om het goud te grijpen. De overwinning was nu weggelegd voor de Russin Daria Kachanova, die ook de eerste wereldbekerwedstijd op deze afstand in Minsk gewonnen had.

Debutante Leerdam reed in de negende rit naar de tijd van 1.18.66 op de buitenbaan in Collalbo. Dat is dicht in de buurt van haar in Heerenveen geboekte Westlands record van 1.18.39.

In de 21e en tevens slotrit reden haar grootste concurrentes tegen elkaar: de genoemde Kachanova tegen de Chinese Nan Sun. Kachanova finishte in 1.18.63, Sun in 1.20.08. Uit de statistieken blijkt dat Leerdam de sterkste slotronde had. Zij noteerde daarvoor 31.2 en Kachanova 31.6 sec.

Goud op teamsprint

Later op de dag maakte Leerdam deel uit van het Nederlandse drietal dat het goud veroverde op de teamsprint. Onze nationale ploeg was exact een seconde sneller dan Rusland.

Zondag mag Leerdam nog twee keer van start in de openluchtarena van Collalbo: op de 500 en de 1.500 meter.

Categorieen:
's-Gravenzande Sport