Archief
Archieffoto Martijn Molenaar WOS Media

Archieffoto Martijn Molenaar WOS Media

Badminton: VELO pakt belangrijke punten

Van Zundert/VELO heeft in het dubbelweekend in de eerste wedstrijd vijf wedstrijdpunten behaald. In strijd om het behalen van minimaal de halve finale om de landstitel zijn het vijf dure punten.

In Haarlem won VELO van BC Duinwijck met 5-3 en staat nu derde op de ranglijst. DKC gaat aan de leiding en heeft vier punten voorsprong op de Wateringse ploeg. AviAir Almere staat op een tweede plaats met twee punten meer dan VELO. Zondagmiddag ontvangt VELO Almere en tegen deze ploeg heeft de Wateringse ploeg dit seizoen twee keer met 5-3 verloren.

VELO en Duinwijck stonden na de twee dubbels en vier singles gelijk. De Wateringse ploeg won de belangrijke mixdubbels en vertrok met een 5-3 overwinning.

Jim Middelburg en Alex Vlaar wonnen hun dubbel van Starren en De Ruiter in drie games. De laatste game werd met 30-28 gewonnen. Myke Halkema en Imke van der Aar wonnen in twee games.

Bij de singles moest VELO drie punten laten aan de aartsrivaal. Alex Vlaar verloor in twee games van Hilbink. Lisa Khoeblal-Malaihollo moest na drie games buigen voor Stapusaityte. Rowan Scheurkogel verloor in twee games van Natenstedt. Alleen Imke van der Aar won haar single. Zij won in twee games van Humphris.

Jim Middelburg en Myke Halkema wonnen hun mixdubbel in twee games van Hilbink en Van Affelen van Saes. Ewout Beukers en Lisa Khoeblal-Malaihollo wonnen in drie games van De Ruiter en Lups.

De nummer één van de kampioenscompetitie speelt in de finale om de landstitel tegen de winnaar van de halve finale (nummers twee en drie).

Categorieen:
Wateringen Sport