Archief

Nieuwe gemeentehuis pas na 1 juli open

Het nieuwe Westlandse gemeentehuis wordt op 1 juli van dit jaar opgeleverd, maar nog niet in gebruik genomen. Weliswaar zijn de gebouwen dan met meubilair ingericht, maar omwille van de dienstverlening acht het college van B en W het niet wenselijk de gebouwen te betrekken als nog niet alle processen voldoende zijn getest.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van Westland Verstandig. Een datum wordt niet genoemd, wel zegt het college er naar te streven de gebouwen zo spoedig mogelijk na 1 juli in gebruik te willen nemen.

Het college stelt dat aankoop en inrichten van een braakliggend perceel naast het het ambtenarenkantoor aan de Laan van de Glazen Stad niet leidt tot een extra vergoeding aan het consortium. De aankoop wordt gefinancierd uit het nieuwbouwkrediet en omdat het stuk grond deel gaat uitmaken van de openbare ruimte, zal het onderhoud (verwachte kosten 4500 euro per jaar) in handen komen van de reguliere gemeentelijke organisatie.

Verder laat het college weten dat er bij het samenbrengen van alle ambtenaren geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Vijf cateringmedewerkers zullen een aanbieding krijgen van consortium De Groene Schakel die de gebouwen gaat exploiteren. Bij facilitaire zaken en gebouwbeheer zijn drie medewerkers al herplaatst en loopt er een procedure hiervoor voor een derde medewerker.

Categorieen:
Westland Politiek