Archief

In het OchtendMagazine: Wethouder El Mokaddem stopt ermee en tot volgende week schaatsen in De Lier

Wethouder El Mokaddem stopt ermee

Wethouder Mohamed el Mokaddem stapt na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 uit de Westlandse politiek. Hij kondigde zijn afscheid donderdagavond aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van de PvdA. El Mokaddem vindt het na 12 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2006 kwam hij als 22-jarige in de Westlandse politiek. "Volgend jaar ben ik precies 12 jaar actief, waarvan 5,5 jaar als wethouder. Dat is een goed moment om op zoek te gaan naar een andere uitdaging", zei hij vrijdagmorgen op WOS Radio. Zijn vroegtijdige aankondiging geeft volgens hem de PvdA de tijd om naar een nieuwe lijsttrekker op zoek te gaan. El Mokaddem zegt nog niet te weten wat hij na de verkiezingen gaat doen.



Voorzitter Hard-gaat-ie verwacht nog dagenlang ijsplezier in De Lier

Het was even spannend vannacht, maar de ijsbaan in De Lier is ook vandaag weer open. Hoewel het vanmiddag zo'n vier graden gaat dooien, verwacht schaatsvoorzitter Wim van den Berg dat er tot begin volgende week geschaatst kan worden in De Lier. Er ligt nu voldoende ijs, dus een paar graden dooi moet geen probleem zijn. Bovendien gaat het in de nacht van zaterdag op zondag weer flink vriezen. Vrijdagmiddag wordt de 7500e schaatser verwacht in De Lier.



Helaas, nog steeds niet schaatsen in Schipluiden

Hoewel de schaatsbaan in De Lier al sinds dinsdag open is, is de schaatsbaan in Schipluiden nog steeds dicht. Volgens Aad van Winden heeft dat te maken met de andere ondergrond. Er moet minstens vijf centimeter ijs liggen en dat ligt er nog niet. Bovendien komen er door de veengrond gasbellen in het ijs. Misschien gaat de ijsbaan zaterdagmorgen om 7.00 uur onder strenge voorwaarden wel open.



Hoe is het met de blote benen actie van Youp?

De 10-jarige Youp Spaan loopt al sinds de zomer in zijn korte broek. Dat doet hij met een speciale reden. Hij wil geld inzamelen voor zijn klasgenoot en vriend Daniël van de Bernadetteschool in Naaldwijk. Bij hem is lymfklierkanker geconstateerd. Via blotebenenvoorkika@gmail.com kunnen mensen een sponsorbrief aanvragen om Youp te steunen. We zochten hem op.



Harold de Duivenman weet niet hoe de radiopresentator die hij elke week spreekt heet

Al ruim anderhalf jaar belt Hildo in het OchtendMagazine wekelijks met Harold de Duivenman. Dat levert soms hilarische gesprekken op. Maar wat blijkt: Harold weet helemaal niet hoe Hildo heet!





Krijgt Hoek van Holland een dorpsburgemeester?

Het CDA in Rotterdam wil dat er in Rozenburg, Pernis en Hoek van Holland een dorpsraad met een dorpsburgemeester komt. Dit in plaats van de gebiedscommissie die na de vorige gemeenteraadsverkiezingen is geïntroduceerd. Met een extra budget van tenminste een half miljoen euro zou er meer gedaan kunnen worden aan de basisvoorzieningen.





Kippen om ongedierte te bestrijden

Dieren die helpen om ongedierte in de kassen te bestrijden. De laatste tijd komt het steeds vaker weer voor. Peet Noordam uit 's-Gravenzande heeft als hobby het houden van kippen. Acht jaar geleden liepen de eerste kippen in zijn kas.





PvdA deelt in januari oliebollen uit bij de voedselbank

Geen groente, fruit of brood als donatie voor de voedselbank, maar oliebollen. Een initiatief van PvdA Westland. De partij wil de minima in het Westland, die afhankelijk zijn van de voedselbank, ondersteunen met een extraatje. We namen een kijkje bij Nico de Gier, de fractievoorzitter van de PvdA in het Westland.





Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij met het laatste regionieuws.



Poll

Als het aan het CDA in Rotterdam ligt, krijgt Hoek van Holland een dorpsburgemeester. Vind je dat een goed idee?