Archief

In het OchtendMagazine: burgemeester wil knalvuurwerkverbod en volop ijsplezier in De Lier

Burgemeester Van der Tak wil knalvuurwerk verbieden in heel Nederland

Burgemeester Van der Tak van Westland is helemaal klaar met onnodige schades door knalvuurwerk. Hij wil dat Europese landen gezamenlijk de import van het illegale vuurwerk aanpakken. Dat zou kunnen door een verdrag, of door een totaal verbod op knalvuurwerk in Europa. Ook afgelopen jaarwisseling ging het door zwaar, illegaal knalvuurwerk in Westland mis. Zo zijn er drie ondergrondse containers opgeblazen, de schade is 5.000 euro per stuk. Wat de burgemeester betreft moet het knalvuurwerk dan ook de wereld uit.

Siervuurwerk daarentegen vindt Van der Tak prima.



Schaatsers uit hele land komen schaatsen in De Lier

Woensdag maakten 3.000 bezoekers klappen op het ijs aan de Veilingweg in De Lier. Vooral veel kinderen waren op het ijs te vinden, omdat de scholen 's middags vrij waren. De bezoekers kwamen uit alle windstreken, van Zaandam tot Middelburg. De ijsbaan in De Lier is vandaag waarschijnlijk voor het laatst deze vorstperiode open. Na vandaag slaat de dooi genadeloos toe. Het bestuur van Hard Gaat-ie kijkt alvast met veel voldoening terug op afgelopen dagen. We spraken met voorzitter Wim van den Berg en verslaggever Diana de Bruijn stapte op het ijs en proefde de sfeer.





Medewerkers WSKO-scholen praten over de toekomst

Alle ruim 450 medewerkers van de katholieke basisscholen in het Westland (WSKO) hebben zich woensdag tijdens een studiedag laten inspireren en informeren over hoe het onderwijs er in de toekomst uit moet gaan zien. We blikten terug op deze dag.



De vrijwilligersvacatures van de week

Vitis Welzijn stimuleert vrijwilligerswerk in het Westland. De organisatie heeft een grote database met vrijwilligersvacatures. Elke week licht Vitis er een aantal vacatures uit. Deze week een drietal vacatures die niet veel tijd kosten, maar waarbij je wel mensen leert kennen.



Cultuurstek organiseert culturele bijeenkomst in Den Hoorn

Cultuurstek houdt aanstaande vrijdag weer een bijeenkomst in Den Hoorn. Cultuurstek bestaat uit een groep inwoners van Den Hoorn die kunst en cultuur in Den Hoorn willen ontwikkelen. De groep organiseert regelmatig culturele activiteiten in het dorp. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo praat ons bij.



Corso niet naar Maassluis, maar Meezingspektakel blijft wel

Het Meezingspekakel Maassluis gaat later dit jaar 'gewoon' door. Dat laat voorzitter Hans de Jong weten. Maassluis wordt voor het eerst sinds jaren niet meer aangedaan door de corsoboten, maar de spektakel-organisatie wil begin augustus gewoon een feestje bouwen in de stad. Sterker nog, het feest in Maassluis wordt misschien wel uitgebreid.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De Westlandse burgemeester Sjaak van der Tak wil dat knalvuurwerk in heel Nederland verboden wordt. Wat vind jij hiervan?