Grift kwam gehavend uit de strijd -foto- Leo de Jong

Dames Quintus spelen gelijk tegen landskampioen

Virto/Quintus heeft in de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Sercodak/Dalfsen knap een punt behaald. In de Eekhouthal wist de thuisploeg weer ongeslagen te blijven tegen de regerend landskampioen, want de heenwedstrijd werd al gewonnen door Quintus.

De wedstrijd kende een spannende ontknoping en na 60 minuten spelen stond een 24-24 eindstand op het scorebord. Een prima resultaat voor Quintus dat veel meer tijdstraffen kreeg (6 om 2) dan de bezoekende vereniging en ook geloofde in een goed resultaat. De wedstrijd werd eerder gespeeld in verband met de Europese wedstrijden van Quintus in het eerste weekend van februari.

Quintus speelde een prima eerste helft en had gedurende de eerste 30 minuten een maximale voorsprong van drie treffers (8-5 en 10-7). Alleen in de laatste twee minuten voor de pauze ging het mis voor de thuisploeg. Dalfsen profiteerde van enkele fouten en kwam voor het eerst op voorsprong. De ruststand was 13-11 in het voordeel van de ploeg uit Overijssel.

In de tweede helft bleef het verschil minimaal. De maximale voorsprong voor Dalfsen bedroeg drie punten. Hierna begon Quintus aan een inhaalrace. Na ruim 45 minuten spelen was de stand 17-18 in het voordeel voor de bezoekers. Tessa van Zijl bracht de thuisploeg langszij, waarna Quintus bij een 18-19 achterstand twee tijdstraffen kreeg. De Heulse ploeg kwam deze fase ongeschonden door een kwam zelfs langszij door een benutte strafworp van Daisy Hage (19-19). Bij een 21-21 tussenstand bracht Hage haar ploeg voor de eerste keer in de tweede helft op een voorsprong. Britt van Steekelenburg had de kans om de marge te vergroten naar twee treffers, echter haar inzet kwam via de lat terug het speelveld in. Dalfsen kwam in de slotfase twee keer op voorsprong en het was Van Steekleenburg met haar eerste treffer van de avond die een punt binnensleepte voor haar ploeg: 24-24.

Cynthia Grift en Tessa van Zijl waren zeven keer succesvol. Anouk Zwinkels gooide vijf keer raak.

Aanstaande zaterdag komt E&O op bezoek in Kwintsheul.