Archief
Van Veen en Zegers

Van Veen en Zegers

Zeilster Van Veen wint Open Amerikaans Kampioenschap

De Naaldwijkse zeilster Anneloes van Veen heeft dinsdag met haar zeilpartner Afrodite Zegers het Open Amerikaanse Kampioenschap in Miami op haar naam geschreven. Deze wedstrijd geldt als opwarmer voor de wereldbekerwedstrijd van de Internationale Zeilbond, die van 21 januari tot en met 29 januari op dezelfde locatie plaatsvindt.

Voor Van Veen en Zegers, die door het leven gaan als 'The A-Team', was het nog even de vraag of ze überhaupt wel deel konden nemen aan het voorbereidingstoernooi. "De container met onze eigen boot was nog niet aangekomen. Dus we moesten een boot lenen. Dat kon gelukkig van het Braziliaanse mannenteam. Hun boot is er namelijk al wel maar zij zijn er zelf nog niet", legt Anneloes van Veen uit op hun Facebookpagina.

Voor de dames is het hun eerste zeilwedstrijd na de Olympische Spelen in Rio. Daar greep het duo net naast een podiumplaats en eindigde als vierde.

Van Veen ziet nog genoeg verbeterpunten in aanloop naar de wereldbekerwedstrijd. "Ondanks de winst zijn we niet helemaal tevreden met onze eigen performance. We hebben alweer dingen gezien die de komende dagen beter moeten", aldus de 26-jarige Naaldwijkse.

Categorieen:
Naaldwijk Sport