Archief
Facebook

Facebook

Westland Verstandig wil van Van der Wilk af

Westland Verstandig neemt VVD-raadslid Elly van der Wilk onder vuur. De partij vindt dat Van der Wilk haar functie als voorzitter van het presidium en voorzitter van de werkgeverscommissie met directe ingang ter beschikking moet stellen en dient daartoe bij de raadsvergadering van 24 januari een motie in. Van der Wilk is niet te spreken over deze actie van Westland Verstandig.

Volgens de partij van Peter Duijsens kan Van der Wilk niet langer haar taken uitvoeren omdat ze boeken zou hebben verkocht aan gemeente Westland, zonder hier melding van te maken. Hij wijst daar op artikel 15 lid 1 onder d sub 3 van de Gemeentewet: Een lid van de Raad mag niet rechtstreeks of middellijk een overeenkomst aangaan betreffende het leveren van roerende zaken, anders dan om niet aan de gemeente.

Schreeuwen

Verder vindt de partij de column van Van der Wilk in een lokale krant, waarin zij kritiek uit op de ontslagen raadsgriffier Nico Broekema, niet passend, wetende dat de zaak 'onder de rechter' is. Maar Van der Wilk stelt dat dit onzin is: "Hij schreeuwt maar iets en mensen gaan het nog geloven ook. De zaak is helemaal niet onder de rechter."

Verder stelt Van der Wilk dat ze de boeken niet aan de gemeente, maar aan de organisatie Lokaal 13 heeft verkocht. Die organisatie stond onder leiding van Broekema. Volgens haar gaat het genoemde artikel van de Gemeentewet dan ook helemaal niet op voor dit verhaal. "Dat gaat over het verkopen van gronden of huizen aan de gemeente", aldus de VVD'er.

Column

Over de column zegt ze dat ze die heeft geschreven als raadslid en niet als presidiumvoorzitter. Van der Wilk vindt het zuur dat Duijsens dit doet. Ze zegt zich de tandjes te werken in haar rol als voorzitter van het presidium en voorzitter van de werkgeverscommissie. "Maar eigenlijk is ieder woord dat we hieraan besteden te veel", aldus de politica.

Categorieen:
Westland Politiek