Archief
Google Streetview

Google Streetview

Vergunning bedrijfsverzamelgebouw terecht ingetrokken

Aan de vooravond van het debat in de gemeenteraad van Midden-Delfland over het centrumplan voor Den Hoorn, heeft de Raad van State een voor B en W gunstige uitspraak gedaan. Deze betreft de intrekking van de omgevingsvergunning voor de oprichting van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dijkshoornseweg. De Raad van State vindt de intrekking terecht.

De vergunning was in april 2014 aan Plus Vastgoed verleend, maar er was gedurende een periode van meer dan een half jaar geen gebruik van gemaakt. Daarom had het college van B en W die vergunning in september 2015 ingetrokken.

Al in januari 2012 had de gemeenteraad een visie op de toekomst van het centrum van Den Hoorn vastgesteld. Die visie voorziet in woningbouw en een supermarktlocatie. In juni 2015 had het college het ontwerpbestemmingsplan 'Centrumplan Den Hoorn' ter inzage gelegd.

De voorzieningenrechter van de Raad van State stelt dat Plus Vastgoed ten tijde van het indienen van de vergunningaanvraag voor een bedrijfsverzamelgebouw op de hoogte was van de plannen om het centrum, waarin het betrokken perceel ligt, te herontwikkelen. Het was bekend dat het bedrijfsverzamelgebouw niet binnen deze plannen past, zo vermeldt de uitspraak.

Dinsdagavond vergadert de gemeenteraad van Midden-Delfland over vaststelling van het centrumplan.