Archief

In het OchtendMagazine: overval in 's-Gravenzande, gratis openbaar vervoer en ijspret

Een woningoverval in 's-Gravenzande, misschien gratis openbaar vervoer voor ouderen in Maassluis en volop ijspret in het OchtendMagazine.

Flatwoning in 's-Gravenzande overvallen

In de nacht van maandag op dinsdag is een woning aan de Kornalijn in 's-Gravenzande overvallen. Er is nog geen informatie over hoe het met de bewoner(s) is gesteld. De politie is op zoek naar meerdere verdachten. De overval werd om 4.48 uur door de politie wereldkundig gemaakt. De bewuste woning bevindt zich in een galerijflat waar overwegend bejaarden wonen. Verslaggever Fred van der Ende vertelt.

Gratis openbaar vervoer voor ouderen in Maassluis?

Net zoals dat al in Rotterdam en vanaf april in Hoek van Holland mogelijk is, gaan er ook stemmen op om vijfenzestigplussers in Maassluis gratis met het openbaar vervoer van de RET te laten reizen. De Verenigde Senioren Partij gaat hierover dinsdagavond een motie met die strekking indienen. De partij stelt dat het onwenselijk is dat op de Hoekse Lijn een deel van de reizigers van 65 jaar en ouder gratis kunnen reizen, terwijl de oudere inwoners van Maassluis - straks met drie stations aan de Hoekse Lijn - daarvoor niet in aanmerking komen. VSP fractievoorzitter Jan van der Maarel licht toe waarom hij vindt dat het openbaar vervoer voor ouderen gratis moet worden.

Rabo Talentenconcours winnares Roos Blufpand zingt in theater De Naald

Donderdagavond staat Rabo Talenten Conours winnares Roos Blufpand met haar theaterconcert Hoe Dan in WestlandTheater de Naald. Roos Blufpand verbaast. Ze raakt, is klein en daardoor juist heel groot. Die kwetsbaarheid maakt Roos zo sterk. Vanachter haar piano bezingt ze wat ze in haar leven oppikt en meemaakt. Met haar sprankelende persoonlijkheid deelt ze haar dilemma's, vragen en haar kleinste, kwetsbaarste momenten. We belden haar.

De schaatsbaan in De Lier is weer open!

De ijsbaan aan de Veilingweg in De Lier doet goede zaken dit seizoen. Voorzitter Wim van den Berg vertelde op WOS Radio dat de ijsbaan ook vandaag weer open gaat. Voor de vierde keer kan er op de Piet Keijzerbaan geschaatst worden, dankzij de vrijwilligers van ijsclub Hard gaat-ie, die de betonnen vloer in de nacht van maandag op dinsdag hebben omgetoverd tot een ijsvloer. Hoe lang er geschaatst kan worden is nog niet bekend.

Nieuw noodbaken voor Hoekse KNRM

Het KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft weer een nieuwe personal locator beacon (PLB). Het vorige noodbaken viel op zaterdag 27 augustus tijdens een oefening voor de kust bij slag Vlugtenburg in zee. Er kwam wel direct een reserve-exemplaar uit IJmuiden, maar het baken is ook na maanden niet aangespoeld of gevonden gemeld. Het bedrijf Leo Schalkoort BV heeft een nieuwe PLB geschonken.

Westlander bespant tennisrackets van de wereldtop bij Australian Open

Kiki Bertens is helaas uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. Een andere Westlande is nog wel actief op de US Open: hij bespant de rackets van de wereldtop.

Ondanks voorspelde vorst, nog niet erg druk bij schaatsenverkopers

Hoewel er een flinke vorstperiode werd voorspeld, blijkt het nog niet heel erg druk te zijn bij verkopers van schaatsers.

Gaat het vriezen? Slijp je schaatsen!

Eind vorige week werd er voor deze week flinke vorst voorspeld. Hoewel het iets minder hard vriest dan gedacht, kunnen we ons toch maar beter voorbereiden op een vorstperiode. Verslaggever Diana de Bruijn sprak met een schaatsenslijper en liet gelijk haar eigen schaatsen slijpen.

Het regionieuws

Bas Booister praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.

Poll

De Verenigde Senioren Partij wil dat het openbaar vervoer van mensen van 65 jaar en ouder in Maassluis gratis wordt. Vind je dat een goed idee?