Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Westland maakt prestatieafspraken met Staedion over nieuwbouw

De gemeente Westland heeft prestatieafspraken gemaakt met woningcorporatie Staedion. De afspraken gaan over het versterken van de samenwerking, verbetering van de leefomgeving en investeringen in nieuwbouw door de woningcorporatie. De overeenkomst is maandag ondertekend door wethouder Weverling en Willem Krzeszewski, directeur van Staedion, en geldt voor een periode van vier jaar.

"We willen meer passende en betaalbare woningen voor de Westlanders. Deze afspraken leveren een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van onze woonvisie", aldus wethouder Arne Weverling. "Op deze manier kunnen we onze groeiende gemeente blijven voorzien van passend woningaanbod."

De woonvisie richt zich op de Westlandse woonbehoefte tot 2030. Prognoses laten zien dat Westland een groeiende gemeente is. Om daarop in te kunnen spelen worden er de komende 15 jaar ongeveer 7.500 woningen gebouwd, waarvan 1.500 sociale huurwoningen.

Andere corporaties

Met corporaties Arcade en Wonen Wateringen zijn in oktober vorig jaar al prestatieafspraken gemaakt en ondertekend. Met Vestia zijn op 9 januari 2017 'samenwerkingsafspraken' ondertekend. De afspraken gaan enerzijds over onderwerpen waar Vestia een concrete bijdrage aan kan leveren zoals de inzet op leefbaarheid en beheer en onderhoud van het Vestia-bezit. Anderzijds betreft het afspraken om invloed uit te kunnen oefenen op het Vestia-beleid.