Archief

VVD wil oplossing voor wisselgeld-problemen gemeentehuis

VVD Westland wil dat de gemeente iets doet aan cashgeld-problemen op het gemeentehuis in Naaldwijk. Volgens de partij komen mensen die vragen om wisselgeld bedrogen uit, omdat de gemeente ze doorstuurt naar winkeliers.

Vooral het maken van een pasfoto in de hal blijkt een probleem. Een foto kost 6 euro, maar mensen met een biljet van 10 euro of meer worden het centrum ingestuurd om geld te wisselen. Een probleem voor zowel burgers als de middenstand, meent de partij.

Pinnen kan overigens wel, maar de gemeente kampte vrijdag met een storing. Cafe De Slimmerick op het Havenplein kreeg die dag zes verzoeken van mensen om geld te wisselen. Winkeliers zouden volgens de VVD ervaren dat bij het gemeentehuis niemand zich verantwoordelijk voelt.



VVD Westland vraagt het college om maatregelen zodat burgers voortaan wel met wisselgeld terecht kunnen. Verder wil de partij weten hoe vaak het gemeentehuis met een pinstoring bij het burgerloket kampt.

De gemeente Westland laat inmiddels weten dat de pinpasgleuven in de pasfotoautomaat vrijdag volgepropt waren met muntjes.