Archief

ISW Lage Woerd als eerste in zee met diabetes-tv

Het Praktijkonderwijs van Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) Lage Woerd in Naaldwijk is de eerste school in Nederland die gebruik maakt van het lespakket van diabetes-tv (DiaB-tv). Door de lessen worden de jongeren bewust gemaakt van de gevaren van diabetes en van dingen die zij daar zelf tegen kunnen doen: gezond leven, gezond eten en bewegen.

Het lespakket bestaat uit op de jeugd toegesneden tv-programma's inclusief een koppeling met een interactieve site en workshops. Het is een afwisseling van informatie, filmpjes, doe-opdrachten en materiaal om gesprekken met de klas aan te kunnen gaan. Belangrijke trekkers zijn de bekende programmamakers Paula Udondek en Jeffrey Huf. Aan DiaB-tv werken ook medici van diverse Haagse ziekenhuizen mee.

In 2014 kreeg ISW Lage Woerd al het predicaat 'gezonde kantine'. Maar teamleider Anja de Bruin moest wel constateren "dat in de maatschappij de ongezonde verleidingen voor de leerlingen op de loer liggen". Bij de zoektocht naar goede en preventieve voorlichting kwam de school uit bij DiaB-tv.

Op ISW Lage Woerd zitten 310 leerlingen: 142 in het praktijkonderwijs en 168 in het Vakcollege. Het praktijkonderwijs is een schoolsoort binnen het voortgezet onderwijs voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar. Ze is erop gericht leerlingen al doende te leren en bereidt voor op uitstroom naar arbeid en/of vervolgonderwijs.