Archief

In het OchtendMagazine: Westlanders wisselen geld voor pasfoto's en Maaike zwemt 4100 euro bij elkaar

We zijn de week op WOS Radio enthousiast begonnen met een volle ochtendshow. We spraken met Maaike die veel geld bij elkaar zwom, de VVD wil dat er wisselgeld beschikbaar komt in het gemeentehuis, we blikten terug op de gladheid en op het sportweekend en we onderzochten hoe we in deze koude week een storing aan de kachel kunnen voorkomen.

Maaike 't Hart zwemt samen met Maarten van der Weijden 4.100 euro bij elkaar

De 13-jarige Maaike 't Hart heeft zondagochtend samen met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden 4.128,39 euro bijeen gezwommen in het Maassluise zwembad Dol-fijn. Het geld is bestemd voor onderzoek naar kanker. De twee zwommen een afstand van tien kilometer in dit binnenbad. De Maassluise Maaike had het idee voor deze uitdaging gekregen na een ontmoeting met Van der Weijden bij een zwemwedstrijd in Rotterdam. We blikten met haar terug.

Westlanders wisselen geld in het centrum van Naaldwijk voor pasfoto's

In het gemeentehuis van Westland kan je een pasfoto laten maken voor bijvoorbeeld je paspoort. Maar als je die contant wilt afrekenen, is er geen wisselgeld beschikbaar. Het komt daardoor regelmatig voor dat mensen in winkels in de omgeving geld gaan wisselen. Afgelopen vrijdag was er een pinstoring, waardoor nog meer mensen het centrum introkken om geld te wisselen. De VVD wil dat er wisselgeld beschikbaar komt in het gemeentehuis. We belden erover met Elly van der Wilk-Van Baren van de lokale VVD. De gemeente Westland laat weten dat er vrijdag niet gepind kon worden, omdat de pinpasgleuven in de pasfotoautomaat volgepropt waren met muntjes.

Auto's in de sloot door gladheid

Waarschijnlijk (mede) als gevolg van verraderlijke gladheid, zijn in het weekend meerdere auto's in de sloot beland. In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde dat in Kwintsheul en in het buitengebied tussen De Lier en Maasland. Zaterdagochtend gleed in Naaldwijk een auto het water in. We blikken terug op het weekend met verslaggever Fred van der Ende.

Excelsior Maassluis verliest eerste wedstrijd na winterstop

Voetbalclub Excelsior Maassluis heeft de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Tegen UNA werd het 3-4. Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt terug op deze wedstrijd en op andere sportwedstrijden van afgelopen weekend.

Het wordt koud! Hoe voorkomen we een storing aan de verwarming?

Het wordt de komende dagen koud, misschien kunnen we over een paar dagen schaatsen. Binnen willen we er natuurlijk wel warmpjes bijzitten. Verslaggever Diana de Bruijn bezocht een verwarmingsmonteur en vroeg wat we moeten doen om te voorkomen dat de kachel stuk gaat.

Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Morgenochtend om 7.00 uur presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.