Archief

IJsvloer wordt weer opgebouwd...

Gaat het lukken of niet? Dat is de grote vraag bij vrijwilligers van ijsclub Hard Gaat-ie in De Lier. Maandagavond 20.00 uur zijn de mannen weer begonnen met het besproeien van de betonvloer aan de Veilingweg. Maar dan moet het weer ook meewerken...

Op het moment van schrijven is het bewolkt boven de De Lier met ruim 90% luchtvochtigheid. Geen goed nieuws voor de ijsmeesters, want ijs groeit beter aan als het kraakhelder is. Bij een te dunne ijsvloer zal de baan dinsdag dicht blijven.

Maar voorzitter Wim van den Berg geeft de moed niet op. Twaalf vrijwilligers zijn opgeroepen om elkaar de komende nacht af te wisselen. Rond 03.00 uur, als een eerste ijsvloertje realiteit is, gaan de krijters aan de slag. De krijtlaag weerkaatst het zonlicht, waardoor het ijs minder snel smelt. Daarna gaat de sproeier er weer overheen.

Als de baan morgen open gaat, zou dat de vierde keer zijn dit seizoen. Vooral de eerste keer op dinsdag 29 november was bijzonder. Het nieuws ging als een lopend vuurtje door Nederland met honderden bezoekers tot gevolg.

Categorieen:
De Lier Algemeen