Archief
Uitreiking vorig jaar via Dennis van Schie

Uitreiking vorig jaar via Dennis van Schie

Genomineerden 'Sportvrouw 2016' bekend

De genomineerden voor de Westlandse sportprijzen 2016 in de categorie Sportvrouw zijn bekend. Mandy van den Berg (voetbal), Kiki Bertens (tennis), Yvette Broch (handbal), Lara van Ruijven (shorttrack) en Dione Voskamp (langebaanschaatsen) dingen mee om de prijs, die tijdens het Westlands Sportgala op dinsdag 31 januari 2017 wordt uitgereikt. De genomineerde sportvrouwen worden vanaf 20 januari verrast met hun nominatie op WOS TV.

Mandy van den Berg is aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal en heeft meer dan 75 interlands op haar naam staan. Met het team behaalde ze de achtste finales op de Women's World Cup 2015 in Canada en heeft ze zich gekwalificeerd voor de UEFA Women's EURO 2017 in eigen land.

Kiki Bertens behaalde de halve finale van het grandslamtoernooi Roland Garros en staat momenteel 22e op de wereldranglijst. Zij schreef het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam, nam deel aan de International Premier Tennis League in Azië en won de Betty Stöve schaal.

Yvette Broch werd met het Nederlands handbalteam vierde op de Olympische Spelen en verloor de finale van het EK in Zweden. Ze werd landskampioen van Hongarije met haar club Györi.

Lara van Ruijven behaalde op het EK Shorttrack zilver op de 500 meter, brons op de 3.000 meter supersprint en werd eerste met de relayploeg. Ze pakte het goud op de 500 meter van het NK en zilver met de relayploeg op wereldbekerwedstrijden.

Dione Voskamp won het NK Afstanden voor junioren en pakte zilver op 500 meter van de World Cup voor junioren. Ook mag ze zich in die leeftijdscategorie Nederlands sprintkampioene noemen.

Sportploeg

Aan de al bekendgemaakte genomineerde sportploegen (De A1 van Hockeyvereniging Westland, de voetballers van Westlandia zondag en het Elite/beloftenteam van Westland Wil Vooruit) is nog een team toegevoegd. De badmintonners van Van Zundert/VELO maken op 31 januari eveneens kans op de titel 'Sportploeg van het jaar'. Zij werden in 2016 voor de elfde keer landskampioen, wonnen de beker en presteerden sterk in Europa.

Categorieen:
Westland Sport