foto Ruud de Jong WOS Media

Westlandia opent jaar met ruime overwinning

In de derde divisie B opende Westlandia het voetbaljaar 2017 met een mooi overwinning. De Naaldwijkse ploeg won op sportpark Voordorp in Utrecht met 4-1. Een mooi verjaardagscadeau voor aanvoerder Marko van der Knaap die vandaag 38 jaar is geworden.

In de eerste helft waren weinig kansen voor beide ploegen. Na de pauze zette Westlandia binnen zeven minuten de wedstrijd op de kop. Na ruim 50 minuten spelen scoorde Jedsel Markes uit een voorzet van Patrick Batist. Nog geen twee minuten later werd de marge verdubbeld. Een corner van Brandon Tichem werd door topscorer Remon van Bochoven binnengekopt. Vijf minuten later was de voorsprong drie treffers. Nick van Vliet kopte binnen na wederom een corner van Tichem.

Na 70 minuten spelen scoorde Hercules de eretreffer. Het slotakkoord kwam van Markes. De man of the match schoot vanaf 35 meter in de kruising. De 4-1 overwinning was meteen de grootste uitoverwinning van het seizoen.

Door deze overwinning stijgt Westlandia van plaats drie naar plaats twee. Door het gelijkspel van De Dijk is de achterstand van de Naaldwijkse ploeg op de koploper nog zeven punten. Nummer twee Dongen kwam door een afgelasting niet in actie en moest zodoende Westlandia voor laten gaan.