Archief
foto Leo de Jong WOS Media

foto Leo de Jong WOS Media

VELO wint ruim in derby van Westlandia

VELO heeft tegen Westlandia de grootste overwinning van het seizoen behaald. De reserves van Westlandia waren niet opgewassen tegen koploper Ventura. Schipluiden verloor van de reserves van Hellas. Het derde herenteam van Quintus won van HVOS.

Dames

Tweede divisie B

In de streekderby tegen Veneco/VELO heeft WPK/Westlandia dure punten laten liggen in strijd om de bovenste plaatsen. De Naaldwijkse ploeg had een off-day en verzuimde op twee punten te komen van de twee koplopers BFC en Westsite. Beide koplopers verloren dit weekend. BFC en Westsite hebben drie punten voorsprong op de reserves van VOC en nummer vier Westlandia heeft vier punten minder.

VELO won de eenzijdige derby met groot verschil en won voor de vierde keer een thuiswedstrijd. Vanaf het begin was VELO de bovenliggende partij. De opening voor de thuisploeg aan de Noordweg was prima. Het leidde al snel met 4-0. In het verdere verloop van de eerste 30 minuten wist VELO de marge te behouden. De ruststand was 16-10 voor VELO. Na de pauze kon Westlandia niet door het verdedigende blok van VELO komen. Doelvrouwe Dominique Valk en aan de cirkel Kirsten Zuiderwijk en Kirsten van Steenbergen waren nauwelijks te passeren. Aanvallend warend e twee dames van grote waarde. Van Steenbergen scoorde zes keer en Zuiderwijk. De winst ging met 30-18 naar VELO.

De Wateringse ploeg loopt langzaam weg bij de onderste ploegen en kan zich in deze vorm over enkele weken definitief veilig spelen. Westlandia en uitwedstrijden, het blijft een apart verhaal. De Naaldwijkse ploeg speelde tot nu toe zes uitwedstrijden en won één keer en verloor de overige vijf wedstrijden.

Bij VELO was Michael van Praag te gast. De bondsvoorzitter van de KNVB hield een praatje over arbitrage bij handbal. Van Praag sprak met de scheidsrechters en de speelsters.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia waren in sporthal De Pijl niet opgewassen tegen koploper Sima Sport/Ventura. De Schiedamse ploeg won met 28-19. Het was de twaalfde overwinning van Ventura. Westlandia blijft op een achtste plaats staan.

Schipluiden moest haar meerdere erkennen in de reserves van Hellas. In de Postkogekohal won de Haagse ploeg met 34-20. Na de eerste helft leidde Hellas met 15-9. Volgende week staat een belangrijke wedstrijd voor Schipluiden op het programma. Schipluiden gaat op bezoek bij NEA. De ploeg uit Ouderkerk aan den Amstel heeft twee punten meer. Bij winst loopt Schipluiden weg bij de onderste twee ploegen.

Heren

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft de tweede plaats weten te behouden. In de Eekhouthal won de Heulse ploeg van nummer voorlaatst HVOS. De ruststand was 14-12 voor Quintus. De twee punten bleven dankzij een 28-24 overwinning in Kwintsheul.

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport