Facebook 1 6

Zaalhandbal heren: DIOS verliest koppositie

De spanning in de eerste divisie zal blijven tot aan de slotweken. DIOS leed voor de tweede keer op rij een nederlaag en verloor de koppositie. Quintus won en kwam langszij bij DIOS. Westlandia kon niet stunten tegen wederom een titelkandidaat.

Na zes weken de eerste plaats te hebben bezet, is DIOS de koppositie na verlies tegen WHC kwijtgeraakt en is BFC de nieuwe lijstaanvoerder. In Loosduinen speelde DIOS een slechte wedstrijd en had het moeite om de kansen om te zetten in doelpunten. DIOS miste vier keer vanaf zevenmeter en kon drie keer voor een leeg doel niet tot score komen. Verdedigend gaf DIOS teveel ruimte weg, waar de nummer tien van de ranglijst wel van wist te profiteren. De ruststand was 15-12 in het voordeel van WHC. Dertig minuten later kon WHC pas de zesde overwinning van het seizoen begroeten. De thuisploeg won met 29-24. DIOS leed voor het eerst deze competitie twee nederlagen op rij.

Streekgenoot Koornneef/Quintus kwam door een makkelijke overwinning op nummer twaalf AHV Achilles op gelijke hoogte met DIOS. De Heulse reserves hoefden in de Eekhouthal niet op volle kracht te spelen en leidden halverwege de wedstrijd met 10-4. Na ruim 50 minuten spelen was de tussenstand 20-8. De wedstrijd eindigde in een 27-12 overwinning voor de thuisploeg. Dean van Haeren en Ren de Bakker waren het meest trefzeker en scoorden beiden zes keer.

WPK/Westlandia trof voor de tweede keer op rij een titelkandidaat. In sporthal De Pijl kwam HVV'70 bezoek. De bezoekers uit Voorschoten hadden na de eerste helft een 15-12 voorsprong genomen. Westlandia probeerde het verschil in de tweede helft wel te verkleinen, maar het lukte de thuisploeg niet om HVV'70 te verrassen. HVV'70 won met 25-21 en dat was pas de derde overwinning in een uitwedstrijd na zeven beurten. Westlandia slikte de derde nederlaag op rij en blijft hekkensluiter.