Zaalhandbal dames: Verburch blijft thuis ongeslagen

De selectieteams van Quintus behaalden beide een overwinning. Quintus won in de eredivisie met enige moeite van SEW. De reserves wonnen van ZAP. Verburch blijft thuis goed presteren en bleef wederom ongeslagen.

Eredivisie

Virto/Quintus heeft met enige moeite twee punten overgehouden aan het uitduel tegen Westfriesland/SEW. In Noord-Holland wist de Heulse ploeg met 28-25 te winnen. Het verschil van drie treffers stond ook in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen op het wedstrijdformulier (22-19 voor Quintus).

Quintus en SEW hielden elkaar in de eerste tien minuten op gelijke hoogte (5-5). In de volgende vijf minuten wist de Heulse ploeg een gat te slaan (8-5), maar SEW vocht zich terug in de wedstrijd en kwam weer langszij (9-9). Hier wist Quintus een voordelige marge op te bouwen van drie treffers (12-9), maar het zag SEW weer langszij komen en in de slotfase ging de wedstrijd gelijk op. De ruststand was 14-14 in de Westfrieslandhal/De Bloesem in Wognum.

Na de rust startte Quintus goed en na ruim 45 minuten spelen had de Heulse ploeg een marge van vijf treffers genomen (22-17). De voorsprong liep op naar zeven treffers (27-20), waarna SEW in de laatste acht minuten nog vijf keer tot score kwam en Quintus het slotakkoord had. Quintus blijft de nummer drie van de ranglijst.

De uitwedstrijd tegen ZAP leverde voor de reserves van Virto/Quintus twee verdiende punten op. In sporthal De Zwaluwenvlucht in Breezand speelde nummer vier ZAP tegen het één plaats hoger bivakkerende Quintus. De ruststand was 13-7 in het voordeel van de bezoekers. Na 60 minuten stond een 27-23 overwinning op het scorebord voor Quintus. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt na deze wedstrijd acht punten. Quintus blijft druk houden op de nummers één en twee.

Tweede divisie B

De wedstrijden in de Jan van der Valkhal leggen een goede basis voor lijfsbehoud van Verburch. De Poeldijkse ploeg bleef voor de zesde keer ongeslagen en behaalde tegen Dongen de vijfde overwinning in eigen huis. De thuisploeg nam door de 30-23 overwinning revanche op de ruime nederlaag in de heenwedstrijd (19-33). Verburch kwam goed voor de dag en onder aanvoering van de prima spelende Wendy Enthoven, Birgit van der Meer en Lianne van Leeuwen leidde de thuisploeg bij rust met 14-10. Na de pauze wist Verburch de tegenstander van zich af te houden en kon het uitlopen naar een ruime overwinning.