Voetbalmiddag Excelsior M. eindigt met opvallend incident

Er was zaterdagmiddag een opvallend moment na de Tweede Divisiewedstrijd tussen Excelsior Maassluis en UNA (3-4). Excelsior Maassluis-doelman Jean-Paul van Leeuwen smeet in de catacombe uit frustratie een bidon naar de grond, waarna dat ding plotseling richting de vierde official schoot.

Ondanks dat hij niet door de bidon werd geraakt, was de vierde man daar niet van gediend. Hij meldde dit voorval bij scheidsrechter J. Kooij. Vervolgens kreeg Van Leeuwen van hem nog een rode kaart.

Excelsior Maassluis speelde zaterdag dus als enige ploeg in de regio voor de competitie. De Tricolores moesten thuis aantreden tegen het Brabantse UNA. Al na 1 minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In de 35-ste minuut bouwden de Brabanders de voorsprong uit naar 0-2, wat ook de ruststand werd. In de tweede helft wist UNA de voorsprong maar liefst uit te bouwen naar 0-4. In de 83-ste minuut haalde de ploeg uit Maassluis de hatelijke 0 van het scorebord door een doelpunt van Dean van Ooijen. Kort daarna maakte diezelfde Van Ooijen de 2-4. In blessuretijd maakte de aanvaller zijn hattrick en bracht de stand op 3-4. Helaas was de tijd te kort voor de gelijkmaker en zo eindigde Excelsior Maassluis-UNA in 3-4.

In de oefenwedstrijd tussen FC 's-Gravenzande en Honselerdijk was de ploeg uit 's-Gravenzande heer en meester, maar liefst 8-0 was de overwinning. Het oefenduel tussen Lyra en Verburch eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dezelfde uitslag stond op het scorebord bij het duel tussen Die Haghe en HVC'10 . In Wateringen verloor KMD van Vitesse Delft met 4-2.