Archief

In het OchtendMagazine: aankomend wethouder Rijneveen draagt tabakszaak over en Harold de Duivenman wint midden in radio interview

Waar andere delen vanmorgen wakker werden in een witte wereld, was het in onze regio vanmorgen vooral herfstachtig.

Bedrijf waar Harold de Duivenman werkt wint prijs midden in radio-interview

Elke vrijdag bellen we op WOS Radio met Harold de Duivenman. Ook vanmorgen ontspoorde het gesprek weer volledig, want midden in het gesprek werd Harold overvallen door medewerkers van Decorum. Ze kwamen een prijs uitreiken aan het bedrijf waar Harold voor werkt. De bij Decorum aangesloten kopers kiezen jaarlijks welk van de aangesloten telers zij de beste vinden. Vanmorgen bleek dat de prijs naar Van Dijk in De Lier ging, het bedrijf waar Harold voor werkt.

Frank Rijneveen nieuwe wethouder in Westland draagt sigarenzaak over aan zijn vrouw

Frank Rijneveen (GBW) volgt Arne Weverling op als wethouder van de gemeente Westland. Dylan Otto zal de vrijgekomen plek in de gemeenteraad innemen. Rijneveen heeft een tabakszaak in de Zeestraat in Monster. Net zoals Donald Trump zijn bedrijven heeft overgedragen aan zijn kinderen, zal Rijneveen helemaal uit zijn tabakszaak stappen. De winkel zal voortaan volledig worden gerund door zijn vrouw.

Arne Weverling stopt als wethouder en gaat fulltime campagne voeren

GBW-wethouder Arne Weverling wil de landelijke politiek in. Hij staat op plaats 29 op de verkiezingslijst van de VVD. Om zich fulltime op de verkiezingscampagne te kunnen richten, legt hij zijn baan als wethouder per 1 februari neer. We vroegen hem hoe hij campagne gaat voeren en wat hij in Den Haag wil bereiken.

KNVB voorzitter Michael van Praag te gast bij handbalwedstrijd VELO

Er wordt weer volop gesport dit weekend. Bij de handbalwedstrijd Velo - Westlandia wordt een bijzondere gast verwelkomd. KNVB-voorzitter Michael van Praag bezoekt de wedstrijd. Van Praag komt vooral kijken naar de arbitrage, om hier wellicht wat van te leren voor het voetbal.

Agenten vuilniswagenongeluk trakteren slachtoffer op bokkenpootjes

Vorige week kwam de 79-jarige mevrouw Boer uit De Lier onder een vuilniswagen gered. Twee agenten, Paul en Lisanne, kropen onder de vuilniswagen om haar gerust te stellen. Ze spraken onder andere over bokkenpootjes. Donderdag zochten de twee agenten mevrouw Boer op en trakteerden haar op bokkenpootjes.

Willen we wel of geen auto's op het markplein in 's-Gravenzande?

Commotie om de Markt in 's-Gravenzande. Het plein gaat op de schop, en één van de kwesties daarbij is of de noordkant van de Markt autovrij moet worden. Het college van B&W vindt van wel, stelt dat dus voor, en een deel van de horecaondernemers aan het plein is akkoord. Maar niet iedereen. De snackbar op de hoek vreest dat er minder klanten zullen komen als ze niet meer met de auto van díe kant kunnen aanrijden. Wij gingen de straat op en vroegen wat inwoners willen.

Workshop Digmon Roovers op gitaarschool Peter van Elswijk

Vanmiddag is gitarist Digmon Roovers te gast op de gitaarschool van Peter van Elswijk. Digmon, bekend van The 5 Great Guitars en furore makend als begeleider van Harry Sacksioni, zal een workshop geven die voor iedereen toegankelijk is, voor alle leeftijden en alle niveaus.

Huub Oosterhuis bij Op Hodenpijl

Er is weer van alles te doen in het kerkje van Op Hodenpijl in Schipluiden. Aanstaande zondag is er klassieke muziek te horen en op 25 januari komt Huub Oosterhuis naar Schipluiden.

Het Regionieuws

Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.

Poll: zijn we jaloers op de sneeuw?

In het oosten en noorden van het land heeft het gesneeuwd. We kregen prachtige foto's toegestuurd uit Groningen en Drenthe. Bij ons is geen sneeuw gevallen. Willen we ook sneeuw? Of liever niet?