Archief
Google Streetview

Google Streetview

Oproep voor getuigen inbraak Filmclub in De Lier

Burgemeester Van der Tak gaat bekijken, op welke manier er een oproep wordt gedaan aan het adres van burgers die over informatie beschikken met betrekking tot een recente inbraak bij de Filmclub in De Lier. Dat beloofde hij donderdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Er is in het afgelopen weekeinde veel opwinding onder de burgerij ontstaan, nadat de officier van justitie aan de betrokken ondernemer heeft laten weten, dat de drie verdachten niet vervolgd worden wegens gebrek aan bewijs. "Volgens de ondernemer is er meer dan voldoende bewijs in de vorm van beelden en een spoor waardoor de verdachten aangehouden zijn. Tevens is bij de aanhouding van de verdachten de buit teruggevonden waarna dit aan de ondernemer is teruggegeven", betoogde fractievoorzitter Dave van der Meer van LPF Westland.

'Welke twee van de drie?'

Van der Tak zei, dat hij binnen tien minuten nadat hij kennis had genomen van de niet-vervolging, een mailbericht naar de officier van justitie had gestuurd. Hij heeft zich donderdagochtend laten bijpraten door de officier van justitie. De beelden van de beveiligingscamera zijn niet overtuigend, zo moest de burgemeester begrijpen. Op de beelden zijn twee van de drie verdachten te zien, maar niet echt herkenbaar. "En dan is de vraag: Welke twee van de drie?", aldus Van der Tak. "Het vereiste wettig en overtuigend bewijs wordt daarmee flinterdun", voegde hij eraan toe.



Klachtmogelijkheid


Er komt dus een oproep voor nieuw bewijsmateriaal in deze zaak. Van der Tak wees er met nadruk op, dat getuigen anoniem informatie kunnen doorgeven. "En dat mag ook zelfs onder mijn naam", onderstreepte hij.

Als er nieuwe informatie beschikbaar komt, kan de officier van justitie zelfstandig de zaak weer oppakken. Overigens kan de ondernemer een klacht indienen bij het Gerechtshof over het niet-vervolgen van de verdachten. Ook die weg zou eventueel kunnen leiden tot het terugdraaien van het besluit van het Openbaar Ministerie.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek