Archief

In het OchtendMagazine: Meer huizen verkocht en schaatsverkopers verwachten drukte

In het OchtendMagazine blikten we terug op het aantal huizen dat verkocht is, we bereidden ons voor op het schaatsen en we hadden het over een structurele oplossing voor parkeerproblemen in het Staalduise Bos.

Meer huizen verkocht in het Westland

In de gemeentes Westland en Midden-Delfland zijn in het laatste kwartaal van 2016 23 procent meer huizen verkocht dan in het laatste kwartaal van het jaar ervoor. In heel 2016 werden zelfs dertig procent meer huizen verkocht. De gemiddelde prijs die voor een huis betaald werd, steeg in 2016 met 6,2 procent naar 225.000 euro. Opvallend is dat de toename van het aantal verkochte woningen in de plaatsen rondom Den Haag, harder gaat dan in de stad zelf. Volgens Wim Korff de Gidts is dat ook zo bij de andere grote steden in Nederland.

Schaatsverkopers verwachten drukte

Het wordt de komende week koud, de kans is groot dat we kunnen schaatsen. Dat betekent drukte voor de verkopers van schaatsen. We spraken met Jos Steenland uit Naaldwijk, hij heeft het nu al druk met het slijpen van schaatsen.

Voorzorgsmaatregelen tegen wegwaaien asbest oude gemeentehuis De Lier

Het gaat stormen en dus worden er voorzorgsmaatregelen genomen. Het oude gemeentehuis in De Lier is al deels gesloopt. Het deel wat nu nog overeind staat, wordt ingepakt met folie. Op deze manier moet worden voorkomen dat er asbest wegwaait.

'Kerstbomenbroers' in het zonnetje gezet

De broers Marijn en Rens van den Beukel en hun opa hebben de afgelopen weken 679 kerstbomen ingezameld. Iedere boom levert 50 cent op en dus kregen de broers uit 's-Gravenzande woensdag 350 euro. Dat geld steken ze niet in eigen zak, maar wordt overgemaakt naar KiKa. Broertje Rens heeft leukemie gehad en is daar gelukkig van genezen. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk Stichting Kinderen Kankervrij is. De gemeente Westland is apetrots op de heren en gaf ze een extra cadeautje, Monopoly Westland.

Beheerder Staelduinse Bos wil structurele oplossing voor parkeerprobleem

Het Zuid-Hollands Landschap, beheerder van het Staelduinse Bos, wil graag met de gemeente Westland om tafel. De partij wil een langdurige, structurele oplossing vinden voor de parkeerdruk die soms hoog is. Op een mooie, zonnige herfstdag en op zondagen staat de Papedijk vaak vol met auto's, omdat de parkeerplaats bij de Oude Hooislag vol is. Uitbreiding van die parkeerplaats is moeilijk, omdat iets verderop honderden orchideeën groeien. GroenLinks suggereerde eerder om een oude parkeerplaats van het leger in het bos te openen, maar daar wacht het Zuid-Hollands Landschap liever nog even mee.

DJ, fotograaf en vrijwilligers die huisbezoeken willen afleggen gezocht

Elke donderdag presenteert Sofie de Backer van Vitis Welzijn drie nieuwe vrijwilligersvacatures. Deze week wordt gezocht naar mensen die een aantal bezoeken bij ouderen willen afleggen. Ook is Vitis op zoek naar een DJ gezocht en een fotograaf. Kijk voor alle vrijwilligersvacatures op vitiswelzijn.nl.

AED van levensbelang

Dat een AED van levensbelang is, blijkt keer op keer. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo vertelt erover.

Het regionieuws

Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio Poll: Het gaat stormen, misschien gaat de Maeslantkering wel dicht. Neem jij voorzorgsmaatregelen?