Archief

Dit jaar weer festiviteiten op Koningsdag in Schipluiden

Na een sobere Koningsdag in 2016, ziet het ernaar uit dat Schipluiden zich dit jaar weer op kan maken voor festiviteiten op de verjaardag van de Koning. Het nieuwe bestuur van Oranjevereniging Juliana kondigt aan weer een groot feest te willen maken op 27 april in de Midden-Delflandse dorpskern.

"Om dit mogelijk te kunnen maken, hebben we nog wel veel handjes nodig die samen met ons een onvergetelijke, vrolijke, ongedwongen feestdag willen realiseren in Schipluiden. Iedereen die twee of meer uur beschikbaar is op 27 april, is meer dan welkom om zich aan te melden bij ons", aldus het bestuur.

Even leek het erop dat Oranjevereniging Juliana opgeheven zou worden, maar op het laatste moment meldden zich eind november nieuwe bestuursleden. De organisatie is nu in handen van Gaia van Geene, Nancy van der Spek en Hubert Berbée.

Door onderbezetting in het bestuur was het de afgelopen Koningsdag niet mogelijk om activiteiten te organiseren in Schipluiden. Wel was er een particulier initiatief van de Stichting De Dorpshoeve Schipluiden. Ze organiseerden een koffie-ochtend en in de middag een kinderrommelmarkt.