Archief
archief WOS Media

archief WOS Media

Weergoeroe Aad van Winden: "volgende week schaatsen in Schipluiden"

De bestuurders van ijsclub Vlietland in Schipluiden zijn als een kind zo blij. Volgens secretaris en weerfreak Aad van Winden is het een kwestie van tijd voordat we de ijzers kunnen onderbinden voor klappen op het ijs. "De verwachtingen worden waarheid", zegt Van Winden.

Het bestuur van de ijsclub komt vrijdag alvast bijeen om de taken verdelen, "want we moeten volgende week klaar staan". Volgens de amateur-weerman komt de temperatuur vanaf maandag een week lang overdag niet meer boven nul, 's nachts zal het flink vriezen.



Hij denkt dat de ijsbaan in de Zouteveensepolder vanaf midden volgende week dik genoeg is om groepen mensen te ontvangen. De oorzaak van het koufront is een wind uit het oosten die strenge vrieskou aanstuurt.

De ijsbaan in Schipluiden is deze winter nog niet open geweest. Daarvoor moet de ijsvloer 5 centimeter dik zijn. In De Lier werd wel al naar hartelust geschaatst, maar die baan is niet vergelijkbaar met Schipluiden. De baan in De Lier is van beton en wordt besproeid door een machine. In Schipluiden is sprake van een ondergelopen polder.

Categorieen:
De Lier Algemeen