Archief

Lijst met eisen voor invulling voormalig gemeentehuis Maasland

De gemeente Midden-Delfland heeft een lijst met eisen opgesteld voor initiatiefnemers die plannen hebben voor de invulling van het voormalige gemeentehuis van Maasland. Meerdere enthousiastelingen hebben een voorstel ingediend voor het toekomstig gebruik van het karakteristieke pand.

Om duidelijkheid te scheppen richting initiatiefnemers is nu besloten dat de plannen moeten voldoen aan door de gemeente genoemde uitgangspunten. Zo moet een plan een bijdrage leveren aan de vitaliteit en levendigheid van Maasland, moet het een maatschappelijke behoefte invullen, levert het een bijdrage aan de huisvestingsopgave van de gemeente, mag het de gemeente in principe geen geld kosten en het plan komt tot stand via actieve deelname van de initiatiefnemer.

Verder zijn er ook nog wensen opgesteld. Zo hoopt de gemeente dat een plan ook de ruimtelijke kwaliteiten verbetert en recht doet aan de cultuurhistorie. Daarnaast zou Midden-Delfland het op prijs stellen als de ontwikkelingen een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en dat er een toekomstbestendige oplossing ontstaat voor het parkeren in de omgeving.

Planning

Volgende maand wordt er gestart met een gespreksronde tussen de gemeente en de initiatiefnemers. Er wordt dan ook meteen gekeken of er samenwerking mogelijk is tussen verschillende partijen. Verder wordt er in februari ook een consultatieronde gehouden bij verenigingen, ruimteverhuurders en mogelijke andere initiatiefnemers voor de invulling van het gebouw. Ten slotte worden er een of meerdere scenario's uitgewerkt.

Later, in maart/april, worden de scenario's besproken met de initiatiefnemers. Nog voor de zomervakantie, in juni, moet er dan een besluit worden genomen door het college en de gemeenteraad voor een definitief ontwikkelvoorstel, inclusief een mogelijke aanbesteding.