Archief

In het OchtendMagazine: Chauffeur uitgebrande truck geschrokken en we kunnen volgende week schaatsen!

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met de chauffeur van de truck die dinsdagmiddag volledig uitbrandde op de A4. Volgens weerman Aad van Winden komt er ijs na de storm, we probeerden erachter te komen hoe het zit met nieuwbouwplannen in Kwintsheul en we gingen naar het theater.

Chauffeur uitgebrande truck A4: "voor dat ik het wist stond de hele auto in brand"

Een vrachtwagen van Van Straalen uit Monster is dinsdagmiddag volledig uitgebrand op de A4 bij Den Haag. Ter hoogte van het ADO-stadion vloog de cabine in brand. De chauffeur kwam met de schrik vrij. We belden hem. Hij vertelt dat de auto in hele korte tijd helemaal uitbrandde.

Weergoeroe Aad van Winden: "volgende week schaatsen in Schipluiden"

De bestuurders van ijsclub Vlietland in Schipluiden zijn als een kind zo blij. Volgens voorzitter en weerfreak Aad van Winden is het een kwestie van tijd voordat we de ijzers kunnen onderbinden voor klappen op het ijs. "De verwachtingen worden waarheid", zegt Van Winden. Het bestuur van de ijsclub komt vrijdag alvast bijeen om de taken verdelen, "want we moeten volgende week klaar staan". Volgens de amateur-weerman komt de temperatuur vanaf maandag een week lang overdag niet meer boven nul, 's nachts zal het flink vriezen.

ISW Madeweg wordt verkocht, ISW Gasthuislaan breidt uit

Het gebouw van de voormalige Mavo Morgenster uit de jaren '70, tegenwoordig ISW Madeweg in Monster, wordt verkocht. De betrokken leerlingen gaan vanaf volgend najaar naar ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande. Het ISW pand in 's-Gravenzande gaat enorm uitbreiden.

Martijn Koning, Indecent Proposal en André het Astronautje in theater de Naald

Er is weer van alles te beleven in theater De Naald in Naaldwijk. Cabaretier Martijn Koning treedt op, het bijzondere toneelstuk Indecent Proposal is te zien, LOS Muziektheater treedt op en de familievoorsteling André het Astronautje is te zien. Kate van Elswijk weet er alles van.

Verwarring over nieuwbouw op plek voormalige bakkerij Bom

Er is verwarring over nieuwbouw op de Kerkstraat in Kwintsheul. Op de plek waar tot voorkort het vervallen pand van de voormalige bakkerij Bom stond, zou een appartementencomplex komen. Maar wethouder Weverling vertelde dinsdagavond na vragen van D66, dat de ontwikkelaar de plannen heeft teruggetrokken. De ontwikkelaar zegt echter tegen de WOS nog in gesprek te zijn met de gemeente. We vroegen Maxim van Ooijen, dan D66 Westland, hoe het zit.

Eminent Academy voor turntalenten van start

Twee jaar na de opening van de Eminent turnhal in Naaldwijk wordt de Eminent Academy in het leven geroepen. De academy moet ervoor zorgen dat talenten begeleiding krijgen in het herenturnen, damesturnen en de acrobatische gymnastiek. In de sporthal turnen tien Westlandse verenigingen. De talenten uit die verenigingen komen in aanmerking voor de academy.

Bierkenner: Speciaal bier steeds populairder

Speciaal bier wordt steeds populairder. Dat blijkt op horeca beurs Horecava. Bierkenner Aad Westdijk vertelt ervoer.

Het regionieuws

Het laatste nieuws uit de regio: Dennis van Schie praat ons bij.

Poll

Vitis Welzijn zoekt vrijwilligers die twaalf keer op bezoek willen gaan bij een tachtig-plusser voor een gesprek. Wij zijn benieuwd of dat iet voor jou is.