Archief

Alle voorbereidingen voor Westland Toertocht getroffen

Voor veel schaatsers geldt dat er niks mooiers is dan schaatsen op natuurijs. Nu de voorspelling is, dat het koud gaat worden, zijn alle voorbereidingen getroffen voor het organiseren van de Westland Toertocht. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Voordat je een toertocht mag gaan organiseren moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er moet een draaiboek gemaakt worden, dat gecontroleerd wordt door de gemeente. Voorzitter van de Westland Toertocht Wim van den Berg zegt: "Je moet alles op orde hebben en zelf alles goed organiseren. Denk aan veiligheid, EHBO- posten, enzovoorts. Als je het draaiboek klaar is, leg je het voor aan de gemeente en die controleert of je overal voldoende aan gedacht hebt."

De route van de Westland Toertocht voert door Naaldwijk, Maasland, Schipluiden, De Lier en Vlaardingen. Mensen kunnen bijvoorbeeld van De Lier naar Schipluiden schaatsen of helemaal naar Vlaardingen. Onderweg moet je stempelen en er staan koek-en-zopietentjes op het ijs. Maar Van Den Berg wil nog niet te hard van stapel lopen: "Het moet eerst wel een paar dagen lang achter elkaar hard vriezen, anders zie ik het niet gebeuren."