Archief

Weverling: bouw appartementen Heulse Kerkstraat van de baan

De bouw van een appartementencomplex op de hoek van de Kerkstraat en de Vorkotterstraat in Kwintsheul is van de baan. Dat heeft wethouder Weverling dinsdagavond meegedeeld in de raadscommissie Ruimte. Het complex had moeten komen op de plek van de voormalige bakkerij Bom. Dat oude pand is vlak voor kerst gesloopt, nadat verontruste buurtbewoners daarom hadden gevraagd.

Hoewel het bouwplan past binnen het geldende bestemmingsplan, ging de gemeente na vragen van D66 in gesprek met de ontwikkelaar. Doel was om in verband met de verkeersveiligheid de gevel naar achteren te verplaatsen. Volgens Weverling heeft dit ertoe geleid, dat "de aanvrager heeft aangegeven niet meer verder te gaan met dit plan en (...) dat de omgevingsvergunning wordt ingetrokken".

De ontwikkelaar zegt desgevraagd tegen de WOS verbaasd te zijn over de uitlatingen van de wethouder. Hij laat weten, dat de gesprekken met de gemeente over de afwikkeling van het bouwplan nog steeds niet tot overeenstemming hebben geleid en dat er deze maand verder wordt gepraat.

Categorieen:
Politiek