Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

Uitbreiden parkeerplaats Staelduinse Bos kan niet

Het parkeerterrein bij het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande kan niet worden uitgebreid. De naastgelegen grond is een zogeheten Natura-2000 gebied. Dat heeft wethouder Meijer begrepen van de beheerder van het bos, de stichting Zuid-Hollands Landschap.

Afgelopen najaar had de gemeenteraadsfractie van het CDA vragen over parkeren bij het Staelduinse Bos gesteld aan het college van B en W van Westland. Volgens het CDA voldoet de huidige situatie niet en leidt deze tot onwenselijke en gevaarlijke situaties. Het college was het er mee eens, dat dit geldt op dagen dat er veel bezoekers naar het bos komen. Volgens de beheerder doet deze situatie zich drie tot vijf keer per jaar voor, aldus Meijer.



Onbegrip

Het onderwerp was door Westland Verstandig op de vergadering van de commissie Ruimte van dinsdagavond gezet. Woordvoerder Peter Duijsens zei bij het Zuid-Hollands Landschap veel onbegrip te hebben ontmoet over de wens tot uitbreiding van de parkeerplaats.

Vervolgens kwam fractievoorzitter Ulbe Spaans van Groen Links met een suggestie voor een oplossing op drukke dagen. "Aan de andere kant van het bos, tegenover het voormalig tuincentrum, ligt een volledig geoutilleerd parkeerterrein. Daar staat nu echter een slagboom voor. Dus het enige wat je moet doen, is aan het Zuid-Hollands Landschap vragen om die slagboom weg te halen. Daar kunnen nu tien auto's staan, maar dat kun je uitbreiden, tijdelijk of permanent. Dus dan is dat probleem opgelost", betoogde Spaans.