Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Drie brandweervrijwilligers koninklijk onderscheiden

Naaldwijker Marc Geurds, 's-Gravenzander Bart Paalvast en Hagenaar Hans van der Salm hebben dinsdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Sjaak van der Tak. Jarenlang waren ze vrijwilliger bij de brandweer.

De mannen kregen een onderscheiding ter gelegenheid van hun vertrek bij de Veiligheidsregio Haaglanden. Ze zijn nu lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in zakencentrum Luna op het terrein van Royal Flora Holland in Honselersdijk.



Geurds was vanaf 1995 lid van de vrijwillige Brandweer Westland, post Naaldwijk en sinds 2004 bij Veiligheidsregio Haaglanden. Gedurende 21 jaar heeft hij diverse functies vervuld, als laatste die van van bevelvoerder met de rang brandmeester.

Paalvast heeft zich van 1986 tot 2016 ingezet als brandweervrijwilliger bij Brandweer Westland, ploeg 's-Gravenzande en sinds 2004 bij Veiligheidsregio Haaglanden, als laatste in de functie van Hoofdbrandwacht.

Van der Salm was sinds 1985 betrokken bij Brandweer Westland en sinds 2004 bij Veiligheidsregio Haaglanden. In 2009 aangesteld als postcoördinator en ploegchef in Wateringen. Als laatste in de functie van bevelvoerder met de rang brandmeester.